SJEFREDAKTØR: Olav T. Sandnes. Foto: Eivind Senneset
SJEFREDAKTØR: Olav T. Sandnes. Foto: Eivind Senneset

Nå sparkes tidenes fotballsatsing i gang på TV 2

Lørdag går startskuddet for en historisk fotballsatsing på TV 2, sammen med våre partnere NRK og Amedia.

I løpet av de neste månedene skal over 1000 produksjoner av fotball sendes til norske hjem. Det markerer tidenes største satsing noensinne, for idrettssendinger på en og samme strømmeplattform.

I spissen for satsingen står Toppserien og Eliteserien.

Noe helt spesielt i emning

Aldri før har interessen vært større, og aldri før har ligaen vært mer tilgjengelig. Noe helt spesielt er i emning når Toppserien utløser startskuddet for den norske fotballsesongen på lørdag.

Med økt medieoppmerksomhet, bedre økonomiske rammevilkår og klubber som tør å satse, har interessen for kvinnefotball skutt i været. 2022 ble året der barrierer ble brutt og historie skrevet. Over 11 000 trøndere så Rosenborg Kvinner slå Brann på Lerkendal i fjorårets sesong. Dermed ble kampen tidenes mest besøkte Toppseriekamp. Og det er før vi ser til kontinentet. De tre kampene med størst publikum i Europa i fjor var nemlig alle kvinnekamper. Og i EM-finalen på Wembley i sommer var nærmere 90 000 publikummere til stede. Det er publikumsrekord for en EM-finale, uansett kjønn.

KLAR FOR SERIESTART: Emilie Marie Aanes Woldvik (LSK), Mali Lilleås Næss (RBK), Andrine Hegerberg (Brann), Karina Sævik (VIF)
KLAR FOR SERIESTART: Emilie Marie Aanes Woldvik (LSK), Mali Lilleås Næss (RBK), Andrine Hegerberg (Brann), Karina Sævik (VIF)

TV 2s fotballeksperter sliter med å spå tabelltips for det som blir en jevn sesong i Toppserien. Jeg er derimot sikker i min analyse.

Alle piler peker oppover for Toppserien i 2023.

Toppserien er en seier for alle som er glad i fotball

Toppserien er ligaen som har alt. Internasjonale toppspillere, nærhet og spenning.

Når landslagstrener Hege Riise og Norge skal delta i nok et VM til sommeren, er det med flere Toppserieprofiler i spissen. Karina Sævik, Aurora Mikalsen, Marit Lund og Mathilde Harviken er alle fast inventar i startoppstillingen til Norge. Til felles har disse alle sitt hjem i de norske klubbene Vålerenga, Brann og Rosenborg. Ytterligere syv Toppseriespillere var i troppen under forrige landslagssamling. Og vi eksporterer spillere til de største klubbene i verden. Men enda viktigere: Stadig flere kvinnelige spillere kan leve av å spille fotball i Toppserien. Og som en del av vårt samfunnsoppdrag, er det viktig for oss å bidra til å skape flere forbilder for unge jenter. Slik at det ikke bare blir med drømmene, men at disse drømmene også kan realiseres.

Norsk fotball og særlig Toppserien markerer dessuten en motvekt til en negativ trend i fotballen. Der internasjonal fotball stadig beveger seg lenger vekk fra publikum, har Toppserien aldri vært mer tilgjengelig. Ligaen er nær grasrota, billettene rimelige og for første gang sendes alle rundens kamper med flerkameraproduksjon på TV 2 og NRK. Det gir et godt grunnlag for vekst.

Forventingene er høye

I TV 2 er forventningene høye og optimismen stor før seriestart.

Før årets sesong har TV 2 sikret seg flere nye fotballeksperter til Toppserie-satsingen. De to tidligere toppspillerne Ingrid Ryland og Marit Clausen er hentet som nye profiler og vil være sentrale under årets sesong. I tillegg vil etablerte ekspertnavn som Erik Thorstvedt, Solveig Gulbrandsen og Yaw Amankwah være sentrale når ligaen skal bygges inn i TV 2s DNA og sendes til norske hjem.

Når damene på lørdag løsner startskuddet for årets fotballsesong, håper vi å benke deg som er glad i norsk fotball foran TV-skjermen eller på stadion.

TV 2 er, sammen med vår gode partner NRK, klare for å skape tidenes Toppserie-sesong. Vi håper du blir med!

Slik blir seriestarten på TV 2:

Toppserien Kvinner 25.03

Hovedkamp: Rosenborg-Stabæk (TV 2 Sport 1 kl. 15) og Vålerenga-Arna-Bjørnar (NRK1 kl. 17),

Runden: LSK Kvinner-Avaldsnes, Åsane-Røa, Lyn-Brann, ser du på TV 2 Play fra kl. 15.

1. Divisjon Kvinner 25.03.

AaFK Fortuna - Kolbotn, Fyllingsdalen – KIL/Hemne, Grei-Klepp, Hønefoss – Øvrevoll Hosle, TIL 2020-Grand Bodø

Mer innhold fra TV 2