Arbeiderpartiet

I 58 år har jeg stemt på dere – her er tre grunner til at det går så katastrofalt nå

Jeg forsøkte å sende dette til Statsministerens kontor.

Jonas Gahr Støre får kritikk av en trofast Ap-velger. Foto: Fredrik Varfjell
Jonas Gahr Støre får kritikk av en trofast Ap-velger. Foto: Fredrik Varfjell

Jeg har lenge undret på hvorfor den nye regjeringen skal være så «gentleman-aktig» å aldri referere til beslutninger tatt av forrige regjering.

Jeg har lenge forsøk å få både Statsministerens kontor og Olje og Energidepartementet i tale, men blir effektivt blokkert og skal tydeligvis ties i hjel.

Egil Gundersen Foto: Privat
Egil Gundersen Foto: Privat

Jeg har forsøkt å påpeke noen av grunnene til de katastrofale meningsmålingene Ap og Sp får (se nedenfor) og spesielt håndtering av strømstøtteordningen, som faktisk i dag begynner de som bruker mye strøm og tydeligvis gir ikke ordningen noe incentiv til å spare – det ser vi tydelig på bruk av utebelysning rundt oss der vi bor.

Jeg forsøkte å sende dette til Statsministerens kontor.

Som svar fikk jeg beskjed om at det var oversendt til Olje og Energidepartementet (hvorfor vet jeg ikke) – og de har, på tross av flere etterlysninger, ikke svart.

Som avskjed, siden jeg skal ties i hjel, skal jeg, som svoren AP-velger gjennom 58 år, ramse opp 3 grunner jeg ser til at AP gjør det så katastrofalt dårlig på meningsmålingene og vanskeliggjør levekårene for oss pensjonister:

  1. Dere tar ikke råd fra grasrota og fortsette å subsidiere våre rikeste, selv om dere både i valgkampen og i «politikersvar» senere påstår at dere gjør slettes ikke det – strømstøtten er et godt eksempel. Gi hver enkelt husholdning en kraftig reduksjon på kW-prisen for de første 1.000-1.500 kW/mnd og la oss betale fullpris for forbruk over dette – det vil gi en rettferdig strømstøtte for alle og virkelig fremme strmøsparing.
  2. Dere klarer ikke, av en eller annen grunn, å forklare folket at grunnen til at vi har havnet i denne situasjonen er beslutninger tatt av en tidligere regjering.
  3. Dere lar helseminister Ingvild Kjerkhol stå frem som representant for Regjeringen – skjønner dere ikke at dere skyter dere selv i foten? Hun skylder på andre uten å navngi, klarer ikke å presentere regjeringens argumenter og kan heller ikke synliggjøre forventet resultat av en beslutning. Hun svarer konsekvent på noe annet enn det hun blir spurt om og henviser alltid til at vi har «satt ned et utvalg/en komité/en gruppe rådgivere» som vil gi oss svar om et halvt til ett års tid…..man beslutningen gjennomføres NÅ. Hadde det ikke vært naturlig å sette ned disse utvalgene FØR beslutningen ble fattet og gjennomført?

Dere klarer jo ikke en gang å holde styr på grunneiere og kraftprodusenter som «forvalter» vårt felles «hvite» gull – fyllingsgrad burde være hellig!

Svare på kronikken? Brenner du inne med noe? Send oss din mening på debatt@tv2.no