København, Danmark 20190603.
Formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen, da han og Jan E. Jørgensen deler valgmateriale ud ved Kongens Nytorv mandag den 3. juni 2019.
Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
København, Danmark 20190603. Formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen, da han og Jan E. Jørgensen deler valgmateriale ud ved Kongens Nytorv mandag den 3. juni 2019. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / NTB scanpix Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

«Har det rablet for danskenes statsminister?»

KØBENHAVN (TV 2): Er han helt desperat, er han genial? Gambler han, eller har det rett og slett rablet for han? Det er ikke lett å si. Det statsminister Lars Løkke Rasmussen gjør dagen før valget er uansett oppsiktsvekkende.

Tenk deg følgende bisarre situasjon: Det har vært en lang stortingsvalgkamp. De rødgrønne leder på målingene. Det er uro på borgerlig side. Dagen før valget erklærer Erna Solberg at hun gjør det slutt med Frp og sier Høyre heller vil gå i regjering med Arbeiderpartiet, selv om det betyr at Jonas Gahr Støre da blir statsminister i en Ap/Høyre-regjering (!) Det er det som skjer i Danmark nå.

Mer innhold fra TV 2