Dobbeltmoralens minister

Tonje Brenna, kan du heve blikket et lite sekund, se helheten, konsekvensene og dobbeltmoralen? Det skriver Heine Aardalen i STOLT bemanning.

REAGERER: Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna i vandrehallen på Stortinget. Foto: Jonas Been Henriksen / TV 2
REAGERER: Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna i vandrehallen på Stortinget. Foto: Jonas Been Henriksen / TV 2

Først og fremst, jeg digger Strawberry, Stordalen og alt det de får til. Jeg digger også lykkelige historier, slik som Sofia Domniach, en flyktning fra Ukraina som har fått fast stilling på The Hub. 

Det jeg imidlertid blir dårlig av er vår arbeidsminister, Tonje Brenna, som skal sole seg i glansen på nyhetene på TV 2. Brenna som jobber iherdig for å heve terskelen inn i arbeidslivet, for mennesker som Sofia.

Til tross for regjeringens dobbeltmoral

Sofia jobbet i halvannet år som tilkallingsvakt før hun fikk fast og hel stilling i Strawberry. Tilkallingsvakt er definisjonen på det venstresiden og regjeringen kaller «å stå med lua i hånda» og «løsarbeidersamfunnet». 

Null trygghet og ingen forutsigbarhet på om man har jobb i morgen. Det er det de kjemper mot, og som er den eksakt samme feilaktige kritikken som har ført til at bemanningsbransjen har blitt delvis forbudt og betydelig innskrenket i omfang. 

En bransje som kun kan ansette i faste definerte stillinger, noe ingen andre bransjer er pålagt.

Tapte arbeidsplasser

Tusenvis av medarbeidere har mistet sin faste stilling, og mange selskaper har gått konkurs som følge av regjeringens politikk. 

Samtidig så står arbeidsministeren på TV sammen med Stordalen og Sofia, og heier fram en suksesshistorie som har blitt til, til tross for regjeringens politikk.

Samfunnsnytte

Strawberry heier på mennesker med hull i CVen, de som står på utsiden av arbeidslivet og skaper en vei inn der dører stort sett er stengt. Det samme gjør bemanningsbransjen. 

I løpet av min tid i bransjen, som nærmer seg 20 år, har selskapet jeg jobber for gitt muligheter til mennesker som ellers ikke ville fått det. 

Til tross for dagens forbud og innstramminger fortsetter vi, med alternative modeller til bemanning og innleie. I 2023 har vi sysselsatt flyktninger både fra Ukraina og andre land, tidligere straffedømte og andre som av forskjellige årsaker har havnet på utsiden. 

Samtidig så er det en desperat situasjon hvor Brenna, og de to tidligere arbeidsministrene Mjøs Persen og Tajik, har skapt et marked hvor reguleringene sakte, men sikkert, kveler økonomien vår. Bemanningsselskaper går konkurs og dører stenges en etter en.

Når ideologi gjør blind

Tonje Brenna, kan du heve blikket et lite sekund, se helheten, konsekvensene og dobbeltmoralen? 

Din arbeidslivspolitikk er et godt eksempel på når ideologien gjør blind.