Ingen god dag for Vågeng og Hauglie

Da jeg hørte Nav-direktør Sigrun Vågeng og statsråd Anniken Hauglie redegjøre for sine roller i Nav-skandalen begynte jeg å tenke på det gamle ordtaket: «Nå skal vi se! sa den blinde til den døve».

Oslo 20191028. 
Arbeids og sosialminister Anniken Hauglie (H) og  Nav-direktør Sigrun Vågeng tv. holder pressekonferanse om retten til å ta med seg trygd til andre EØS-land har vært praktisert feil.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Oslo 20191028. Arbeids og sosialminister Anniken Hauglie (H) og Nav-direktør Sigrun Vågeng tv. holder pressekonferanse om retten til å ta med seg trygd til andre EØS-land har vært praktisert feil. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen

Det er for øvrig et humoristisk ordtak for å beskrive dumhet. Nå er det ikke mye humoristisk med hverken trygdeskandalen eller denne ukens kontrollhøring i Stortinget, men dumhet er ikke helt fjernt fra noe av det vi er servert i høringsal 1 i Stortingets komitehus.Nav-direktør Sigrun Vågengs forsvar for at hun ikke tok grep på et tidligere tidspunkt kulminerte i gjentatte forsikringer om at «de trodde at de handlet i god tro» og at «det ikke var åpenbart at de hadde tolket loven feil»

Mer innhold fra TV 2