To ganger tidligere, i 1987 og 2007, har han forsøkt seg uten å lykkes. Så hva i all verden får Joe Biden til å tro at han vil klare det nå? Vel, vi kan starte med meningsmålingene.

Blant demokratene er han den mest populære av de 20 utfordrerne til president Donald Trump.

En fordel er at han kommer fra en arbeiderklassefamilie i kull- og stålstaten Pennsylvania. Det kan gi ham muligheter overfor Donald Trump som de andre kandidatene ikke har.

Skal en demokrat vinne det neste presidentvalget, bør vedkommende være i stand til å ta tilbake velgere som krysset partilinjen i 2016. Da er de tradisjonelle tungindustristatene viktige.

En gammel mann

Joe Biden har lang politisk erfaring. Åtte år som visepresident under Barack Obama. 38 år som senator for delstaten Delaware. Han har blitt hyllet som en som er i stand til å skape tverrpolitisk samarbeid.

I et USA mer politisk splittet enn på mange, mange tiår, kan det være en egenskap velgerne vil belønne. Men med den lange erfaringen, kommer en høy alder.

Blir Joe Biden valgt til USAs neste president, vil han være tidenes eldste når han inntar Det ovale kontor – 78 år. Hvis målet er å sitte i to perioder, bør velgerne stole på at helsa holder.

Kyssing og stryking

I forrige måned beskyldte to kvinnelige partifeller Joe Biden for å ha fått dem til å føle seg ukomfortable. De omtalte det som uønsket adferd fra Bidens side.

Han skulle ha vært nærgående, riktignok uten at de følte at det lå noe i seksuelt i det. Joe Biden la ut en video der han beklaget at han hadde tråkket over noens intimsoner, og sa han ville lære.

President Trump kunne ikke dy seg, og la ut denne versjonen på Twitter:

Donald Trumps forsøk på å gjøre narr av den tidligere visepresidenten, slo umiddelbart tilbake.

Noen titalls kvinner har beskyldt Donald Trump for seksuelle overgrep, vi vet at han har hatt utenomekteskapelige forhold med flere kvinner inkludert en pornostjerne og en Playboymodell og han har sagt at han ustraffet kan gripe kvinner i skrittet fordi han er kjent.

Ingen løgnhals

Hvis ingen skandaler avdekkes, og anstendighet er viktig for velgerne, kan Biden bli en farlig utfordrer for Trump. Velgerne kjenner Biden. De vet at han har et helt annet forhold til sannhet enn den sittende presidenten.

Men det er ennå lenge til demokratene må bestemme seg for hvem de vil sende i ringen mot Donald Trump. Mens kandidatene det neste året forsøker å rive hverandre i filler, kunne Trump lent seg tilbake og ventet på å få servert en mørbanket motstander. Det skjer neppe.