På TV 2s nettsider bruker vi og våre partnere informasjonskapsler (cookies) for personlig tilpasning av annonser og måling. Du kan lese mer om dette i vår personvernpolicy og vår informasjonsside om informasjonskapsler.
Potetsuppe med purreløk og rista jordskokk ala Christer Rødseth.
Ingredienser
Porsjoner (4)
Slik gjør du
Forvarm en stekeovn på 210 grader varmluft.
Vask jordskokkene og plasser de i en ildfast form. Bak de så i ovn i 30-40 minutter. Til de er møre.
Skrell løk og del purreløken i to. Vask purreløken godt før du kutter både løk og purreløk i tynne skiver. Varm en kasserolle med litt olje og fres løken blank.
Skrell nå potetene og kutt i små biter, ha de rett i suppen.
Ha så i kraft og la det småputre i 10-15 minutter før du har i melk og fløte.
Tips:
Husk at du kan bytte fløten med melk om du ønsker en litt magrere suppe.
Når det hele har kokt sammen i ca. 30-35 minutter kjører du suppen sammen med en stavmikser eller i en blender. Du får best resultat i en blender.
Ha suppen tilbake i kjelen og smak til med salt og sitron om du ønsker det. Spe også suppen litt ut med mer væske om du synes den er for tykk.
Tips:
Et annet godt tips er å servere litt spekeskinke med brødet og smør ved siden av suppen. Det gir en liten «luksusfølelse» på en helt vanlig hverdag.