På TV 2s nettsider bruker vi og våre partnere informasjonskapsler (cookies) for personlig tilpasning av annonser og måling. Du kan lese mer om dette i vår personvernpolicy og vår informasjonsside om informasjonskapsler.
Ferskt kjøtt og suppe er langkokt og varmende retromat.
Ingredienser
Porsjoner (4)
Slik gjør du
Suppen
Kok kjøttet i hele stykker. Legg det i en stor kasserolle med plass til kjøtt og grønnsaker. Fyll på med vann til det dekker kjøttet.
Tips:
Du kan bruke lammekjøtt som alternativ.
Kok opp uten lokk, la trekke 10-15 minutter. Bruk en skje og fjern skummet for å få en klar kraft. Dryss over salt og la kjøttet trekke under lokk, til det er mørt, ca. 2 timer.
Rens og del grønnsakene opp i strimler/skiver og la grønnsakene koke med de siste 15-20 minutter. Smak suppen til med salt og pepper.
Tips:
Ta av en halv liter kraft til saus.
Sursøt saus
Rens og finhakk løken og la den surre seg blank i smør. Rør inn hvetemel og spe med varm kraft, litt om gangen. Rør godt mellom hver speing.
Kok opp og la sausen koke 8-10 minutter. Smak til med eddik, sukker og salt. Sausen skal ha en mild sursøt smak.
Server suppe med grønnsaker og eventuelt klot (melboller) først i måltidet. Neste omgang server kjøtt delt i skiver med grønnsaker, kokte poteter og løksaus.
Klot (melboller)
Smelt smør, avkjøl litt. Tilsett melk, sammenpisket egg, sukker og krydder og hvetemel. Rør til en litt tykk lett klissete grøt.
Glatt til røren med en slikkepott. Dekk med litt plast og la røren svelle 15-20 minutter.
Form til boller i fuktet hånd med hjelp av en teskje dyppet i kaldt vann. Legg bollene over i den varme suppen. Dypp skjeen i kaldt vann mellom hver bolle.
La kloten trekke i suppen de siste 15 minuttene før servering.