På TV 2s nettsider bruker vi og våre partnere informasjonskapsler (cookies) for personlig tilpasning av annonser og måling. Du kan lese mer om dette i vår personvernpolicy og vår informasjonsside om informasjonskapsler.
Velg røkt eller urøkt pinnekjøtt - serveres her med en mos av kålrot.
Ingredienser
Porsjoner (4)
Slik gjør du
Legg kjøttet til utvanning i kaldt vann minst 24 timer, gjerne 30 timer, for å få et lett saltet og mørt pinnekjøtt.
Tips:
Jeg damper pinnekjøtt på en seng av hele mandelpoteter med skall. Gulløye, ringerikspoteter eller andre poteter kan også brukes.
Legg pinnekjøttet på bjørkepinner eller en rist. Pinner kan kjøpes på butikken. For litt ekstra smak kan en liten kvist einer legges i gryten sammen med pinnene.
Fyll på vann. Vannet skal stå i høyde med underlaget, rett under pinnekjøttet. Legg på lokk og la kjøttet dampe i ca. 3 timer til det løsner fra benet. Pass på at det ikke koker tørt, etterfyll med vann om nødvendig.
Tips:
Pinnekjøttet kan legges under grillen en kort stund før servering, slik at det blir knasende sprøtt. Pass på det går raskt!
Kålrotmos
Skrell kålrot og del i biter. Kok godt mør i lettsaltet vann, hell av kokevannet.
Mos den kokte kålroten, bruk en stapper eller en stavmikser.
Rør inn smør eller fløte og smak til med kraft fra pinnekjøttet, salt, pepper og litt revet muskatnøtt.