På TV 2s nettsider bruker vi og våre partnere informasjonskapsler (cookies) for personlig tilpasning av annonser og måling. Du kan lese mer om dette i vår personvernpolicy og vår informasjonsside om informasjonskapsler.
Elt den kalde medisterdeigen seig med salt. Du kan også bruke 800 g medisterdeig blandet med 200 g karbonadedeig.
Tips:
Medisterdeig er kvernet svinekjøtt, medisterfarse er en ferdig spedd deig, klar til bruk. For de som ikke spiser svin, bruk kjøttdeig.
Tilsett potetmel og krydder. Jobb sammen og spe med kald melk litt forsiktig i begynnelsen, øk etter hvert. Elt deigen seig mellom hver speing.
Stek en prøvekake for å sjekke smaken. Smak til slik at du får den kryddersmaken du liker.
Form til runde kaker og stek i smør i middels varm panne.
Etter hvert som medisterkakene blir stekt, legg dem over i en kasserolle med vann eller kraft. Kok opp og la trekke i ca. 20 minutter, til medisterkakene er gjennomkokt.
Tips:
Medisterkakene kan også legges på et ildfast fat og etterstekes i stekeovn på 180 grader i 20 minutter.
Avkjøl raskt (sett kasserollen i kaldt vann) og oppbevar kaldt.