På TV 2s nettsider bruker vi og våre partnere informasjonskapsler (cookies) for personlig tilpasning av annonser og måling. Du kan lese mer om dette i vår personvernpolicy og vår informasjonsside om informasjonskapsler.
Smakfull norsk tradisjonsrett - serveres med poteter.
Ingredienser
Porsjoner (4)
Slik gjør du
Legg hel opptint høne i en passende kasserolle.
Tips:
Frossen høne tines best i kjøleskapet natten over. Du kan erstatte høne med kylling.
Dekk med vann og tilsett salt og pepper. Kok opp og la trekke ca. 1 time, tid avhengig av størrelse.
Tips:
Velger kylling, legg i en kjele med kokende vann. Kok opp på nytt og skum godt. Tilsett salt, pepper og laurbærblad og la kjøttet trekke ved 80 grader i 45-50 minutter til en time.
Rens grønnsakene og del i mindre biter. Legg i gulrøtter, sellerirot/persillerot og la dem koke med kjøttet de siste 25 minuttene.
Blomkålbuketter og purre legges i de siste 8-10 minuttene. Sukkererter de siste 3-4 minuttene.
Sausen lages i en egen gryte. Kok opp kraft.
Rør sammen mykt smør, karri og hvetemel. Visp denne blandingen inn i den kokende kraften til passe konsistens.
Tilsett matfløte, kok opp og la sausen trekke 8-10 minutter.
Smak til med eventuelt litt mer karri, salt, pepper og urtegrønt.
Ta opp hønsebitene, del i litt mindre biter.
Hell den varme sausen over kjøtt og grønnsaker ved servering. Server med kokte poteter.