På TV 2s nettsider bruker vi og våre partnere informasjonskapsler (cookies) for personlig tilpasning av annonser og måling. Du kan lese mer om dette i vår personvernpolicy og vår informasjonsside om informasjonskapsler.
En gryte med masse smak laget med langtidskokt høyrygg.
Ingredienser
Porsjoner (4)
Slik gjør du
Skjær kjøttet i terninger på 2 x 2 cm.
Ha margarin, smør eller olje i en varm gryte. Vent til margarinen slutter å bruse, og brun kjøttet i to omganger. Surr deretter løken i gryten til den er blank.
Ha kjøttet tilbake i gryten, ha i tomatpuré - fres i 2 minutter og hell i hakket hermetisk tomat og kraft/buljong.
Ha i krydder og la kjøttet småkoke under lokk på middels lav temperatur til det er mørt, 1-2 timer. Tips: Har du en gryte med lokk som tåler å stå i stekeoven, kan også gryten stå å trekke på 150 grader til kjøttet er mørt.
Når kjøttet er så vidt mørt, tilsett chilibønner og paprika i terninger. Kok videre til alt er gjennomvarmt.
Riv over litt mørk sjokolade og smak til med sukker, mer chilipulver eller frisk chili, eventuelt salt og pepper.
Server gryten med en frisk koriander, godt brød, litt rømme og eventuelt tortillachips. Tynne skiver av rødløk med litt sitron eller en grønn salat på siden gir også ekstra smak og friskhet!