På TV 2s nettsider bruker vi og våre partnere informasjonskapsler (cookies) for personlig tilpasning av annonser og måling. Du kan lese mer om dette i vår personvernpolicy og vår informasjonsside om informasjonskapsler.
Skrei servert på en seng av blomkålpuré og soyasmør.
Ingredienser
Porsjoner (4)
Slik gjør du
Skrap av «skjellene» på skreiskinnet med en kniv (skrap fra halen og oppover).
Tips:
Du kan bruke skrei/torsk eller den fisken du liker best.
Dryss kjøttsiden med salt og la den trekke i 10-15 minutter. Begynn med tilbehøret mens skreien ligger med saltet.
Etter 10-15 minutter, skyll av saltet på skreien, tørk godt med kjøkkenpapir. Del fileten i serveringsstykker. Fortsett med resten av tilbehøret før skreien stekes.
Blomkålpuré
Del blomkål i buketter/biter og sellerirot i små biter.
Tips:
Sellerirot kan erstattes med 1 stk persillerot.
Begynn med å koke sellerirot i biter i lettsaltet vann i 2-3 minutter, før blomkålbukettene legges i.
Kok opp og kok videre til blomkålen er knapt mør.
Hell av kokevannet, tilsett fløte eller melk og mos glatt med en stavmikser.
Smak til med smør, muskat, salt og pepper og eventuelt noen dråper sitron.
Soyasmør
Brun smøret i en liten panne/kasserolle, til lyst brunt (ikke brent). Bruk en skje og skum av toppen på smøret.
Tilsett finhakket løk, hvitløk, eventuelt finrevet frisk ingefær og soyasaus. Trekk pannen vekk fra platen, soyasmøret skal ikke koke.
Rett før servering tilsett finhakket persille og eventuelt granteplekjerner.
Tips:
Soyasmøret skal skille seg, ikke pisk det sammen.
Steking av skrei
Varm olje i en stekepanne.
Legg i skreien og stek ved litt over middels varme med skinnsiden ned i 8-10 minutter, til skinnet slipper og kjøttet er blankt og begynner så vidt å flake seg.
Tips:
Steketid er avhengig av tykkelsen på skreibitene.