På TV 2s nettsider bruker vi og våre partnere informasjonskapsler (cookies) for personlig tilpasning av annonser og måling. Du kan lese mer om dette i vår personvernpolicy og vår informasjonsside om informasjonskapsler.
Denne deigen passer til en tykkbunnet gryte 20-22 cm i diameter med lokk. Smør eventuelt gryten med litt olje.
Tips:
Dette er en grunnoppskrift, prøv deg fram og tilsett mel, frø og nøtter etter eget ønske.
Bland sammen alt det tørre, tilsett vann og rør sammen til en glatt klissete deig. Dekk bakebollen med lokk /plast og sett til heving i 10-12 timer på kjøkkenbenken.
Før steking sett gryten med lokk på nederste rille i kald stekeovn og varm opp til 250 grader.
Ta ut den varme gryten. Dryss eventuelt litt grovt mel eller semulgryn i bunnen av gryten. Hell/fordel deigen i gryten, glatt den til på toppen. Legg på lokk og sett gryten tilbake i stekeovnen.
Tips:
Husk grytekluter!
Senk temperaturen til 230 grader og stek brødet i 45-50 minutter. Ta av lokket og stek videre i 10-15 minutter.
Hvelv brødet over på en rist. Pakk brødet i et kjøkkenhåndkle ved oppbevaring.
Tips:
Det kan være fristende å skjære i brødet med en gang, men la det hvile minst 30 minutter.