Knut Nærum (54) var i mange år klippen i NRKs gullrekke som programleder i Nytt på nytt, før han i våres ga seg etter 442 sendinger.

Ser Nytt på nytt hver uke

TV-COMEBACK: Satiriker, tegneserietegner og forfatter Knut Nærum er gjest i ukens Senkveld. FOTO: Tor Gunnar Berland/TV 2
TV-COMEBACK: Satiriker, tegneserietegner og forfatter Knut Nærum er gjest i ukens Senkveld. FOTO: Tor Gunnar Berland/TV 2

Men Knut Nærum skal ikke pensjoneres riktig ennå. Nylig ble hans krimbok «Voodoo på vestkanten» utgitt, og denne uken er han gjest hos Thomas og Harald i Senkveld. Her snakker han om forfatterskapet, livet på sosiale medier og selvfølgelig...Nytt på nytt.

– Jeg ser på hver eneste fredag. Det er fortsatt Norges beste og morsomste TV-program, åpner han med i sofaen hos Thomas og Harald.

Vil ikke være «gubben»

Og Nærum innrømmer at selv om det klør litt i SMS-fingrene når han ser på sendingen, klarer han alltid å la være å sende tilbakemeldinger til sin gamle redaksjon.

– Jeg har lyst...men neida, jeg gjør ikke det. Jeg skal ikke bli den gamle «gubben» som bodde i huset før, og som nå kommer på besøk for å se hvordan de nye huseierne har møblert, forteller Nærum i Senkveld.

En ferie som ikke tar slutt

– Hvordan er det å ikke jobbe i Nytt på nytt lenger, spør Harald.

– På en måte er det er litt som jeg har pleid å ha det om sommeren, for da har vi ikke vært på lufta. Det føles litt som juli – bare litt kaldere. Det kjennes ut som jeg er inne i en sommerferie som ikke helt klarer å ta slutt, forklarer Nærum.

Voodoo

Hos Thomas og Harald i Senkveld forteller også Nærum om sin grundige research til sin nye krimbok «Voodoo på vestkanten».

– Man skal ikke prate tull, jeg må jo sette meg inn i det jeg skriver om og her er det jo et kriminalmysterium der mystiske ting foregår, og oppe i Holmenkollåsen og på Besserud har jeg gjort mye research.

Spionerte på de rike

– Hvordan da? undrer Thomas.

– Du, jeg syklet opp, noe som er fullt mulig dersom man er i middels til dårlig form, og strakte hals og kikket over noen hekker, bare for å få den riktige koloritten til boken og for å finne ut hvordan de veldig rike egentlig har det, forteller han.

– Jeg hater dem!

Nærum avslører også i Senkveld at han er mer opptatt av bokanmeldelsene, enn det folk gjerne liker å tro. 

– Jeg er elendig til å ta kritikk, og er det én ting jeg i hvertfall ikke tåler, så er berettiget kritikk. Altså, folk som har rett...jeg hater dem! Hvis det er tull det som står i anmeldelsen, så kan man bare si at «de har ikke skjønt noen ting. De forstår ikke premisset, så dette kan jeg bare se bort i fra», men de som har rett, de er de verste, forteller Nærum i Senkveld med sitt karakteristiske steinansikt.

Glemmer aldri

Ikke bare er Nærum dårlig på saklig kritikk, han googler seg selv i tillegg.

– Jeg googler alt! Jeg leter etter meg selv på Twitter, jeg leter etter meg selv på Facebook. Jeg samler på alt! Tar vare på alt! Glemmer aldri! Det hadde gått bedre dersom jeg klarte å la være, konkluderer Nærum med et skakt smil.

«Jeg så Nærum på McDonalds»

Nærum snakker også om hvilke Twitter-meldinger han aldri glemmer.

– Vel, en gang så leste jeg følgende melding på Twitter: «Så Knut Nærum på McDonalds som spiste burger. Virket ensom. Stusselig». Disse folkene vet jo ikke at jeg sitter hjemme og søker etter meg selv på nettet. Det er nesten så man får lyst til å opprette sin egen konto på Twitter, bare for å svare: «Nei, jeg skulle møte alle de fantastiske vennene mine et kvarter etterpå», forteller han i Senkveld.

Kyrkjebø til Senkveld

Til Thomas og Harald kommer også Sissel Kyrkjebø som snakker om tiden som landets største popartist, og om en pinlig opplevelse i Moskva, da hun stod på scenen med to av verdens fremste operastjerner.

Senkveld kan du se hver fredag kl 22.15 på TV 2.

 

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK