CHC: Lokalene til CHC helikopterservice på Flesland. Det var et helikopter fra dette selskapet som styrtet ved Turøy utenfor Bergen fredag.
Foto: Emil Breistein / NTB scanpix
CHC: Lokalene til CHC helikopterservice på Flesland. Det var et helikopter fra dette selskapet som styrtet ved Turøy utenfor Bergen fredag. Foto: Emil Breistein / NTB scanpix Foto: Breistein, Emil

CHC mistet milliardkontrakt med Statoil i februar

I februar i år ble det klart at CHC Helikopter Service ikke får fornyet avtalen med Statoil om flyginger fra Flesland og Florø.

Kontraktens verdi er anslått til å være rundt én milliard kroner. Fra 1. mai neste år er det i stedet helikopterselskapet Bristow som skal gjennomføre disse flygingene, skriver Stavanger Aftenblad.

I forbindelse med tildelingen av kontrakten til Bristow la Statoil vekt på at den nye kontrakten ville gi både kostnadsbesparelser og et mer effektivt flyprogram.

– Dette var en konkurranse om en kontrakt der en annen aktør enn CHC vant. CHC er fortsatt en viktig leverandør for Statoil. CHC vil fortsatt stå for rundt 50 prosent av våre flyginger framover, sier pressetalsmann Morten Eek i Statoil til avisen.

Aftenbladet skriver også at Statoil ved flere anledninger har avsluttet eller ikke fornyet kontrakter med selskap som har hatt dødsulykker. Eek ønsker ikke å gå inn på dette temaet i den situasjonen som er nå, og sier at Statoil nå bruker sine ressurser på støtte og oppfølgning av ansatte og pårørende. (©NTB)