Wenche Myhre ble jaget av paparazzier «akkurat som Prinsesse Diana»

«Hver gang vi møtes»-artisten opplevde enormt mediepress etter skilsmissen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wenche Myhre (68) opplevde marerittilstander da hun i 1979 skilte seg fra ektemannen gjennom ni år, Torben Friis Møller.

Innpåslitne journalister og fotografer nærmest beleiret eiendommen hennes på Nesøya utenfor Oslo i håp om å få eksklusive bilder og kommentarer.

Kaoset var i gang, og i lørdagens «Hver gang vi møtes» forteller hun åpent om hvordan hun opplevde mediajaget på den tiden.

– De følger deg i gode dager, og de følger deg på nedturene. Men da jeg skiltes fra Torben, ble det heftig. Jeg hadde problemer med å følge barna på skolen, og da bestemte jeg at jeg måtte ha luftforandring, forteller hun.

Rømte til Paris

Myhre flyttet med sine tre barn – Kim, Dan og Fam – til Paris for å slippe unna. Det tok imidlertid ikke lang tid før belgiske paparazzifotografer, på oppdrag fra tyske aviser og magasiner, fant ut at hun oppholdt seg i Paris.

– De kom på motorsykler og lå etter oss. Jeg hadde dem gjennom tunellene akkurat som Prinsesse Diana. Fy søren, det har jeg opplevd, og det er ikke morsomt. Jeg har ikke vært på ferie i Paris siden, må jeg innrømme.

Prinsesse Diana døde som kjent i en bilulykke i en tunnel den 31. august 1997, etter å ha blitt jaget av paparazzifotografer.

Brukte paraplyen som livvakt

Myhre hadde ingen livvakter, så hun måtte være kreativ når det kom til å holde pressen på avstand.

– Jeg hadde en paraply. Og den brukte jeg, sier hun og gestikulerer hvordan hun viftet den åpne paraplyen fra side til side.

De belgiske paparazziene var ekstreme i sine metoder, og på kort tid hadde to av dem bosatt seg i samme leilighetsbygning. Slike ting gjorde at hun ble «gangsterkreativ».

– Jeg ble kjempegangster! Vi bodde i tredje etasje, og de sto nedenfor med store, fete kameraer. Jeg snek meg sammen med barnepiken nedenfor vinduene slik at de ikke kunne se oss, og jeg kastet en vannbøtte rett i hodet på dem. Da holdt vi på å le oss i hjel. Vi måtte gjøre det hele til noe morsomt, hvis ikke hadde vi ikke overlevd.

Ble ufrivillig nabo med fotografer

Myhre allierte seg med en tobakksforhandler i samme bygning, og tobakksforhandleren hjalp henne med å snike seg ut inn og ut av hjemmet sitt.

– Jeg trodde at Paris ville gi meg en ro, men jeg merket etter ni måneder at jeg måtte flytte tilbake til Nesøya fordi jeg bodde nesten med fem belgiske paparazzifotografer. Det bodde to i trappeoppgangen min, og tre andre på hjørnet.

  • Wenche Myhre hylles i «Hver gang vi møtes» som sendes på TV 2 lørdag klokken 20.00.