Grønnsakspannekaker med kjøttboller
Christer Rødseths smakfulle grønnsakspannekaker toppes med avokadokrem, srirachamajones og hoisinsaus.
Dette trenger du:
Grønnsakspannekaker:
- 0,5 stk revet hodekål
- 1 revet gulrot
- 1 fennikel i tynne strimler
- 1 liten løk (eller ¼ sellerirot)
- 6 egg
- 2 fedd hvitløk
- 200 g hvetemel
- 2 ts revet, frisk ingefær
- Salt og pepper til smak
Kjøttboller:
- 400 g kjøttdeig, gjerne 50/50 svin og storfe
- 1 ts salt
- 2 ts srirachasaus (kan sløyfes)
- 2 hvitløksfedd
- 1 ss griljermel
- 1 ts garam masala
- 1 ts røkt paprika
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts malt spisskummin
- 1 egg
- Olje til steking
Avokadokrem:
- 2 avokado
- 2 ss olivenolje
- Saften av 1 lime
- 1 klype flaksalt
- 1 fett hvitløk
Hoisinsaus:
- 8 ss hoisinsaus
- 2 ts revet ingefær
- Saften av ½ lime
- Eventuelt sprøstekt løk til topping
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene til pannekaken sammen og stek i en stekepanne med litt olje. Velg størrelsen selv. Ingrediensene til kjøttbollene blandes også sammen. Form de til avlange «boller» og stek i olje og litt smør. Fullfør de ved å steke de i ovn på 180 grader i 5-6 minutter. Avokadokrem lages ved at alle ingredienser kjøres sammen i en liten mikser. Smak til med salt og eventuelt litt ekstra lime om ønskelig. Bland hoisinsausen med ingefær og limesaft.
Majones lages ved at du har 1 egg, 1 ts dijonsennep, 2,5 dl olje, 2 ss sriracha, saften av 1/2 lime og litt salt i en høy beholder. Sett så en stavmikser oppi og kjør fra bunnen og opp. Se gjerne på klipp fra dagens sending for å se det i praksis.
Alt serveres oppå nystekte grønnsakspannekaker. Topp med hoisin, eventuelt sprøstekt løk og frisk koriander.