Fotballbørsen

TV 2 Play
Min konto
15. september 12:54
COMEBACK:  Bob Bradley er tilbake i Stabæk.  Søndag debuterer han mot Brann. Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Det som har skjedd er bak oss

– Stabæk er et spesielt sted. Jeg er glad for å være tilbake. Jeg ser så mange gamle venner.

Det sier Bob Bradley før sin debut mot Brann i comebacket som Stabæk-trener. Han mener at det mentale blir viktig i kampene som gjenstår.

– Det viktigste er at vi har troen. Vi må ha selvtillit og tro at vi kan gå ut på banen og gå for tre poeng, sier han.

Treneren understreker at laget må se fremover.

– Det som har skjedd er bak oss. Nå ligger fokus på å gå ut på banen elleve ganger og kjempe i 90+ minutter, og finne gode måter å ta poeng, sier Bradley

Amerikaneren vil ikke avsløre om han gjør store endringer fra slik Lars Bohinen trente laget.

– Vi ser på forskjellige muligheter. Man må se på erfaring. Det er noen nye spillere. Også må vi vurdere det vi har sett på trening, forteller han.

Han forteller at Kasper Høgh sannsynligvis ikke blir klar til søndagens kamp.

– Kasper kjenner fortsatt litt smerter, så vi har ikke så mye håp om at han blir klar, sier Bradley og legger til at resten av gruppen har trent godt.

Se Stabæk-Brann på TV 2 Play søndag fra klokken 17.

15. september 10:52
Jarik Sundling går på lån til Sogndal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sogndal låner keeper fra Sarpsborg 08

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sarpsborg 08-keeper Jarik Sundling (18) går på lån til Sogndal ut året.

Det skriver klubben på sin nettside.

Sundling kommer inn som en erstatter for Daniel Gjerde Sætren, som er ute med skade på ubestemt tid.

«Skaden til Daniel er ikke alvorlig, men Daniel må nok belage seg på en rehabiliteringsperiode utover høsten», skriver klubben.

18-åringen fik 90 minutter mot Odd forrige sesong da Sarpsborg vant 3-0 på bortebane. Det er også Sundlings eneste kamp for østfoldingenes A-lag.

Det ser ut til å bli mer spilletid på ham i Sogndal. Klubben skriver at keeperen allerede slutter seg til kamptroppen deres mot Fredrikstad på søndag.

(©NTB)

15. september 09:32
UTELATT: En administrativ feil førte til at Sam Vines (i rødt) ikke ble tatt med i Antwerp sin Champions  League-tropp.

Champions League-klubb registrerte feil spiller

Den belgiske fotballklubben Antwerp begikk en administrativ tabbe da de skulle registrere spillere til gruppespillet i Champions League.

Klubben glemte nemlig å registrere amerikanske Sam Vines, skriver Het Nieuwsblad.

Avisen skriver at Vines måtte ut med skade i forrige seriekamp, men det skulle ikke være fare for at han kom til å miste gruppespillet i Champions League.

Istedenfor Vines ble Björn Engels inkludert på listen. Engels har på sin side ikke spilt siden 5. februar 2022, skriver den belgiske avisen.

– Vi har gjort en administrativ feil og det kan ikke rettes opp, sier hovedtrener Mark van Bommel.

15. september 09:27
Martin Ødegaard (t.v.) og resten av Arsenal får en ny toppsjef etter sesongen. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Arsenals toppsjef går av etter sesongen

Vinai Venkatesham lengter etter nye oppgaver og slutter som Arsenals administrerende direktør neste sommer.


Det kommer fram i en melding fra London-klubben. Venkatesham har vært Arsenal-ansatt siden 2010 og øverste sjef i administrasjonen de siste tre årene.

– Dette var en tøff avgjørelse å ta, men tiden er inne for å søke nye utfordringer. Jeg vil være konsentrert i jobben fram til min siste dag, sier Venkatesham i en uttalelse.

Arsenals styreleder Josh Kroenke sier at klubben er godt forberedt på et lederskifte.

– Styret forholder seg til strategien som er lagt, sier han.

(©NTB)

10. september 16:08
NY JOBB: Danske Sancheev Manoharan er ny midlertidig hovedtrener i FK Haugesund.

Sancheev Manoharan blir midlertidig trener for Haugesund

Foto: Mathias Brandt / TV 2

Se rogalandsderbyet Haugesund – Viking lørdag fra 17.00 på TV 2 Play!

37 år gamle Sancheev Manoharan er ny midlertidig hovedtrener i Haugesund. Det melder de på sine sider søndag ettermiddag.

– For oss har det vært helt avgjørende å få nye stemmer inn mot spillergruppa. Sancheev er en faglig sterk og tydelig leder som vi tror er den best egnede til å overta hovedtreneransvaret på kort sikt, sier sportslig leder Eirik Opedal til fkh.no

Manoharan kommer fra stillingen som utviklingssjef i Kraftakademiet og har tidligere jobbet i danske AGF Aarhus.

– Dette er en mulighet jeg har fått, så jeg vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe spillerne og klubben med det jeg kan, sier Manoharan til TV 2.

– Hvordan er det å gå fra akademiet til denne jobben?

– Tempoet og trykket er annerledes, men selve fotballdelen er den samme. Først og fremst er det viktig å skape masse energi og glede, og så skal vi ha et klart og tydelig uttrykk for hva vi vil. Nå handler det bare om å gi gass og jobbe hardt.

– Han kjenner klubben, har et stort eierskap til både den og oppgavene som venter og vil revitalisere spillergruppa før høsten som ligger foran oss, fortsetter Opedal.

FKH opplyser også om endringer i støtteapparatet. 

Assistenttrenerne Espen Bull-Tornøe og Even Sel vil få tildelt andre oppgaver enn det de har hatt rundt førstelaget. Jostein Grindhaug vil være tilgjengelig som rådgiver til Manoharan frem til ny fast hovedtrener er på plass.

– Jostein er en levende legende. Alt hva han kan komme med er gull verdt. Det er bare å lytte når han snakker, så blir det veldig bra, smiler Manoharan.

– Dette er selvfølgelig ingen enkel beslutning å ta, men gitt situasjonen vi er i og behovet for å gjøre endringer er vi trygge på at dette er den beste løsningen for FK Haugesund på kort sikt, sier Haugesunds sportslige leder.

– Sancheev er veldig motivert for oppgaven, har en enorm arbeidskapasitet og vil gi a-laget nye impulser som vi er i behov av for å kunne sikre plassen i Eliteserien. Han har hele klubben i ryggen, sier Opedal.

QATAR: Philippe Coutinho lånes ut til Al-Duhail.

Coutinho klar for ny klubb

Aston Villas Philippe Coutinho har gått på lån til Al-Duhail i Qatar.

Han ble hentet til Villa Park av Steven Gerrard i januar 2022, og overgangen ble permanent sommeren etter. 

Etter en og en halv sesong i Birmingham har brasilianeren blitt stadig mer perifer på Unai Emerys Aston Villa-lag. 

8. september 13:13

Sæter forlenget med RBK

Foto: Ole Martin Wold

Ole Sæter har forlenget kontrakten sin med Rosenborg. Det bekrefter klubben på Twitter fredag.

– Lerkendal, jeg er kommet for å bli, sier Sæter i en video RBK har publisert på Twitter.

Sæter har signert en kontrakt som strekker seg ut 2026-sesongen.

– Rosenborg har vært en guttedrøm for meg siden jeg var en liten gutt fra Singsaker. Det å gå forbi Lerkendal og oppleve jubelbrus ga meg ståpels også da. At jeg nå sitter her og har forlenget kontrakten med nummer ni på ryggen, er en guttedrøm, sier Sæter i en pressemelding.

Det har pågått forhandlinger mellom Sæter og RBK i nesten ett år.

– Jeg kjenner på en blanding av stolthet og lettelse. Det har vært en lang prosess, men jeg vet hvor jeg kommer fra. Trøndelag og Trondheim er byen min. Da er naturligvis Rosenborg hjemmet mitt også. Da ble valget til slutt ganske enkelt, sier 27-åringen.

8. september 07:58
NY KLUBB: Mikael Stahre skal trene en thailands klubb.

Stabæk fikk nei – få kandidater igjen

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Tidligere Sarpsborg-trener Mikael Stahre er klar for den thailandske klubben Uthai Thani. Han takket samtidig nei til Stabæk, ifølge Aftonbladet. 

Onsdag skrev samme avis at bærumsklubben hadde forsøkt å få kloa i svensken. Stahre har også vært trener for AIK og senest IFK Göteborg.

Stabæks styreleder Espen Moe opplyser at jobben med å finne ny trener er nede i noen få navn. Målet er å få på plass en trener til mandagens trening.

– Vi har en «short list» som vi jobber med. To-tre kan være aktuelle, og vi prøver å lande det innen mandag, sier styreleder Moe til NTB.

Før det har klubben hatt en liste med omkring 20 aktuelle navn. Moe vil ikke røpe noe mer.

– Vi er i prosess med flere, sier han.

Stabæk kvittet seg med Lars Bohinen etter søndagens 1-2-tap borte mot Strømsgodset. Bærumslaget har gått elleve kamper i Eliteserien uten å vinne og ligger under nedrykksstreken.

Mandag møter Stabæk-spillerne opp på trening etter landskamppausen, og da er målet at en midlertidig trener ut sesongen er på plass, opplyser Moe.

Deretter vil klubben bruke mer tid på å finne en langvarig løsning.

(TV 2 / NTB)

Fredrik Midtsjø hylles av supporterne etter playoff kampen til Champions League i fotball mellom Molde og Galatasaray på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Midtsjø klar for ny klubb - dobler lønnen

TV 2 meldte i forrige uke at Fredrik Midtsjø var på vei fra Galatasaray til Pendikspor. 

Nå er overgangen bekreftet. Det skjer bare et år etter at han kom til Galatasaray fra nederlandske AZ. Den tyrkiske storklubben oppgir at overgangssummen er 3 millioner euro, som tilsvarer 35 millioner kroner etter dagens kurs.

Etter det TV 2 erfarer har han signert en treårskontrakt som mer enn dobler lønnen hans.

– Pendikspor har endelig sikret seg den norske midtbanespilleren Fredrik Midtsjø. Velkommen til Pendikspor, Fredrik! skriver klubben på Twitter.

7. september 13:57

Bild: Jarstein ønsket tilbake

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Hertha Berlin ønsker Rune Almenning Jarstein tilbake i spillerstallen, ifølge den tyske storavisen Bild, som henviser til at det kom fram i retten i Berlin.

Rettsaken fant sted torsdag. Jarstein ble tidligere suspendert av klubben og varslet søksmål da klubben i fjor sa opp kontrakten hans.

– Kontrakten vil bli terminert. Det er ingen vei tilbake. Vi snakker som fornuftige mennesker og vi vil prøve å skille ting rent til slutt, uttalte sportsdirektør Fredi Bobic overfor DAZN tidligere.

Bråket skyldes en heftig diskusjon med lagets keepertrener i midten av august i fjor. Jarstein har selv ikke kommentert saken. 

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?