DIREKTE
VM 2022

3. des. 2022 22:28

Pelé med melding: – Jeg har håp

Foto: NELSON ALMEIDA

Pelé kommer med oppløftende nyheter, etter at den brasilianske ble tatt inn i palliativ behandling lørdag. 

– Mine venner, jeg vil at alle skal være rolige og positive. Jeg er sterk, med mye håp, og jeg følger behandlingen som vanlig. Jeg vil takke det medisinske teamet for all hjelpen jeg har fått, skriver han på Instagram. 

Pelé (82) har siden september blitt behandlet med cellegift, men får nå kun lindrende behandling.

Brasilianeren er en av fotballhistoriens aller største med sine tre VM-triumfer i 1958, 1962 og 1970. Angriperen er fortsatt tidenes yngste målscorer i VM.

5 minutter siden

Ny NHL-seier til Wild – Zuccarello uten scoring

Foto: David Zalubowski (AP Photo)

Mats Zuccarello sikret seg ikke målpoeng da Minnesota Wild slo Colorado Avalanche 4-2 borte i NHL ishockey.

Wild ledet så godt som hele kampen. Det siste målet, i tomt bur, kom i sluttminuttet av oppgjøret. Vertene jaktet på en utlikning, men i stedet punkterte Wild kampen.

Frederick Gaudreau sto for to Wild-scoringer. Laget hans har tatt poeng i 20 av sine 21 siste kamper.

Zuccarello var på isen i vel 16 minutter mot Colorado.

(©NTB)

18. des. 2022 23:32
Lionel Messi med VM-trofeet etter Argentinas triumf i Qatar søndag. Den brasilianske legenden Pelé gratulerte ham og mente det var fortjent. Foto: Martin Meissner, AP / NTB

Pelé gratulerte Argentina: – Diego smiler nå!

Den brasilianske fotballegenden Pelé sendte fra sykesenga gratulasjoner til Argentina og Lionel Messi etter den dramatiske VM-finalen i Qatar.

– Gratulerer, Argentina! Diego smiler helt sikkert nå, skrev Pelé på Instagram.

Det er Argentinas første VM-tittel siden Diego Maradona var den store spilleren i sluttspillet i 1986. Maradona døde for to år siden.

Pelé konkluderte med at Messi fortjente å få tittelen han ønsket seg så mye.

– I dag fortsatte fotballen å fortelle sin historie på en fengslende måte, som den alltid gjør. Messi vant sin første VM-tittel, som karrierebanen hans fortjente, skrev Pelé, som selv var med på tre brasilianske VM-triumfer.

Han viste også sympati med Kylian Mbappé, som tross tre mål i kampen og ett til i straffesparkkonkurransen måtte gå av banen som taper.

– Min kjære venn Mbappé scoret fire mål i en finale. For en gave det var å få se denne forestillingen, for vår idretts framtid, skrev Pelé.

– Og så kan jeg ikke unnlate å gratulere Marokko med deres prestasjon. Det er stort å se Afrika skinne.

(©NTB)

18. des. 2022 17:47

Demonstrasjon i Qatar – sikkerhetsvakter hevder de ikke får lønn

Foto: Foto: Privat

I Qatar samlet flere sikkerhetsvakter seg for å protestere mot at de ikke har fått lønnen de har blitt lovet. Flere av vaktene har jobbet med å beskytte spillere under VM.

De har ringt politiet og venter på Fifa, får TV 2 opplyst. 

18. des. 2022 15:32
France's President Emmanuel Macron waves next to soccer players Zlatan Ibrahimovic, left, from Sweden and Paul Pogba, 2nd left, from France, on the tribune ahead of the World Cup final soccer match between Argentina and France at the Lusail Stadium in Lusail, Qatar, Sunday, Dec. 18, 2022. (AP Photo/Martin Meissner)

Stjerner på tribunen

Paul Pogba er ikke med i årets VM grunnet skade, men franskmannen er på plass på tribunen på Lusail Stadium. Her er han avbildet sammen med blant andre Zlatan Ibrahimovic, Emmanuel Macron og Gianni Infantino.

18. des. 2022 14:51
STARTER: Kylian Mbappé og Lionel Messi starter VM-finalen.

Slik starter lagene i VM-finalen

Foto: [FRANCK FIFE, ALFREDO ESTRELLA]

Argentina: Emiliano Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico; Di María, De Paul, Enzo Fernández, Mac Allister; Messi. Julián Álvarez. 

Frankrike: Lloris; Koundé, Varane, Upamecano, Théo Hernandez; Griezmann, Tchouaméni, Rabiot; Dembélé, Giroud, Mbappé.

Den franske troppen har vært preget av et virus de siste dagene, men de som har vært usikre er klare for spill for Les Bleus.

Det ble en sen endring for Argentina. Marcos Acuña skulle egentlig starte finalen, men nå er det klart at Nicolas Tagliafico kommer inn på venstrebacken.

VM-finalen starter klokken 16.00.

18. des. 2022 14:30
FOLKEHAV: Slik ser det ut like før VM-finalen. Bilde/skjermdump: @ianherbs / Twitter

Metro-kaos før VM-finalen

Det er store metroproblemer før VM-finalen mellom Frankrike og Argentina. 

Sportsjournalisten Ian Herbert har delt en video av som viser det store folkehavet inne på Msheireb stasjon i Doha.  

Dohas offisielle transportsystem har også informert om store forsinkelser via sin Twitter-konto:

- Alle Dohas metrostasjoner og veiene rundt stadion opplever for tiden stor trafikk. Ankomsten til stadion er forsinket og det må beregnes lange ventetider.


Det skal også være kaos utenfor stadionportene på Lusail Stadium. Store folkemengder har prøvd å presse seg gjennom inngangene på arenaens metrostasjon.

VM-finalen har avspark klokken 16.00.

18. des. 2022 14:16
Lionel Messi og Argentina får en god slump penger ved VM-seier. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB

Verdensmesteren i fotball får 417 millioner kroner

Med 417 millioner norske kroner i potten er det mer enn bare medaljer som står på spill i VM-finalen i fotball mellom Argentina og Frankrike.

I enden av regnbuen venter nemlig en krukke fylt med økonomisk gull.

417 millioner kroner utbetales fra Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) til fotballforbundet i landet som har VM-vinnerne. Det opplyste Fifa på sine nettsider før sluttspillet i Qatar startet.

Det internasjonale forbundet har ingen regler for hvor stor andel av premiepengene spillerne skal få. Det er det opp til de enkelte nasjonale forbundene å beslutte.

Noen livsendrende bonus er det nok uansett ikke snakk om for Lionel Messi, Kylian Mbappé og de andre stjernene. Messi tjener eksempelvis 910 millioner kroner i 2022, ifølge Forbes. Det gjør han til den best betalte fotballspilleren i verden.

I forbindelse med VM-sluttspillet i Russland i 2018 utbetalte Fifa 377 millioner kroner til de franske vinnerne. Denne gangen er altså premiepotten økt betraktelig. Den har aldri vært større.

Den tapende finalisten i Qatar belønnes med 298 millioner kroner.

(©NTB)

18. des. 2022 11:34

Bekreftet: Southgate fortsetter som engelsk landslagssjef

Foto: Abbie Parr

Det opplyser FA-direktør Mark Bullingham i en pressemelding.

– Vi er glade for å bekrefte at Gareth Southgate fortsetter som Englands landslagssjef og vil lede vår vei mot EM 2024. Gareth og Steve Holland har alltid hatt vår fulle støtte og vår planlegging til EM starter nå, heter det i utallelsen fra Bullingham.

Etter kvartfinaletapet for Frankrike i Qatar sa 52-åringen at han trengte ro til å gjøre opp status etter seks år i jobben. 

Englands landslag for menn har fortsatt ikke vunnet en stor tittel siden VM på hjemmebane i 1966, men under Southgate har laget kommet til VM-semifinale i 2018, EM-finale i 2021 og VM-kvartfinale i 2022.

18. des. 2022 09:51
FEIRET MED MAMMA: Sofiane Boufal feiret seieren mot Portugal ved å danse med moren sin midt på banen.

Dansk TV-kanal beklager overfor VM-lag

Foto: JUAN MABROMATA / AFP / NTB

Marokkos landslag ble sammenlignet med aper i dansk TV 2.

Nå legger kanalen seg flat.

– Jeg er virkelig lei meg over at jeg gjorde en helt feil sammenligning, sier programleder Christian Høgh Andersen i en pressemelding.

Marokko spilte seg frem til bronsefinale, hvor det ble tap mot Kroatia, men har sjarmert publikum under VM i Qatar.

En av episodene som har fått mye positiv oppmerksomhet, er der hvor midtbanespilleren Sofiane Boufal danser med sin mor midt på banen etter seieren mot Portugal i kvartfinalen.

Da denne episoden og Marokkos samhold generelt ble diskutert i programmet «News & Co», holdt programleder Andersen opp et bilde av tre aper som sitter tett sammen.

«Jeg er målløs», skriver kulturordfører Kashif Ahmad for Radikale Venstre på Twitter.

– Vi ber om unnskyldning for at en vert hos TV 2 News kom med en kommentar som både er uheldig og støtende. Selv om det absolutt ikke var hensikten fra verten, er det en bemerkning som både vår vert og hele TV 2 tar avstand fra, sier sjefredaktør Anne Mette Svane.

17. des. 2022 22:44
Gareth Southgate har bestemt seg for å fortsette jobben som Englands landslagssjef. Foto: Abbie Parr, AP / NTB

Medier: – Southgate har bestemt seg

Gareth Southgate er ute av tenkeboksen og har bestemt seg for at han vil fortsette jobben som Englands landslagssjef med mål om å vinne EM i 2024.

Det melder flere britiske medier lørdag kveld.

Etter kvartfinaletapet for Frankrike i Qatar sa 52-åringen at han trengte ro til å gjøre opp status etter seks år i jobben. Englands landslag for menn har fortsatt ikke vunnet en stor tittel siden VM på hjemmebane i 1966, men under Southgate har laget kommet til VM-semifinale i 2018, EM-finale i 2021 og VM-kvartfinale i 2022.

Daily Telegraph melder lørdag at Southgate føler seg overbevist om at det rette er å fortsette, og at han allerede før jul vil informere Englands fotballforbund om at han akter å fullføre kontrakten. Den varer til desember 2024.

Daily Mail skriver også at Southgate vil gi FA-ledelsen beskjed om at han fortsetter, og at spekulasjonene om hans framtid dermed kan opphøre.

(©NTB)

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?