TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

2. april 19:03
Chad Hugo (t.v.) sammen med Pharrell Williams.

Poplegender i krangel om Neptunes-navnet

Foto: George Ruhe / AP

Verdensstjernen Pharrell Williams, kjent for blant annet hitlåtene «Happy» og «Get Lucky», har havnet i en rettslig krangel med sin barndomsvenn og tidligere samarbeidspartner Chad Hugo, skriver Billboard.

De to produsentene og artistene jobbet sammen som låtskrivere og produsenter under navnet The Neptunes, og ble i 2022 innlemmet i Songrwriters Hall of Fame. 

De var også medlemmer av bandet N.E.R.D.

Duoen sto bak en rekke låter som gikk sin seiersgang på topplistene tidlig på 2000-tallet: Nellys «Hot in Herre», Snoop Doggs «Drop It Like It's Hot», Gwen Stefanis «Hollaback Girl» og Justin Timberlakes «Rock Your Body», for å nevne noen. 

Men nå skal tonen være en annen, om man skal tro Hugos advokat Kenneth D. Freundlich, som i en rettslig klage anklager Pharrell for bedrageri ved å forsøke å tilrane seg Neptunes-navnet. 

Dette har Pharrell gjort, ifølge advokatene, ved å forsøke å registrere varemerken til Neptunes-navnet under kun sitt eget navn. Rettighetene går ut på hvem som kan bruke navnet til musikkstrømming, musikkvideoer og konserter, ifølge Billboard.

Dette er ifølge advokatene et brudd på duoens langvarige enighet om de skulle fordele alt jevnt. 

En representant for Pharrell hevder på sin side at det ikke var et ondsinnet motiv bak handlingen, men at målet var å sikre at ingen andre fikk retten til Neptunes-navnet. Videre hevder de at dette var for å garantere Hugo og Pharrells del i eierskapet til navnet.

– Hvis Pharrells motiv var å inkludere Chad i søknaden, burde han ha registrert den i navnet til dem begge eller som et partnerskap, og ikke i sitt eget navn, sier Freundlich.

– Dette er et tyveri i en lang ulmende tvist som fremdeles ikke er løst, legger advokaten til.

06:11
NTB  & Emil Nordpoll
03:52
NTB  & Emil Nordpoll
03:38
NTB  & Emil Nordpoll
03:09
NTB  & Emil Nordpoll
02:41
NTB  & Emil Nordpoll
01:38
NTB  & Emil Nordpoll
00:27
NTB  & Emil Nordpoll
I går 23:04
I går 22:58
NTB

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?