TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

2. april 16:18
BAKMANN: Norsk-marokkaneren mistenkes av Kripos for å være sentral i et norsk narkotikanettverk. I høst møtte sju personer i Oslo tingrett tiltalt for å ha solgt og smuglet inn store mengder narkotika til Norge.

Mistenkt norsk narkobaron pågrepet i Marokko 

En norsk-marokkansk mann i slutten av 20-årene, som av Kripos er utpekt som bakmann i et stort narkotikanettverk i Norge, ble i forrige uke pågrepet av marokkansk politi.

– Kripos har fått bekreftet fra marokkanske myndigheter at han er pågrepet, og at det er en marokkansk straffesak, sier statsadvokat Marit Formo til TV 2.

Dagens Næringsliv omtalte pågripelsen først. De skriver at han i Marokko er siktet for drapsforsøk.

I Norge er han siktet for grov narkokriminalitet. Ifølge Kripos skal mannen ha smuglet og solgt over fem tonn cannabis og 250 kilo kokain. Han har vært internasjonalt etterlyst siden 2017, og er i Norge dømt for narkotikakriminalitet tre ganger.

– Han møtte ikke opp da ankesaken skulle starte i lagmannsretten. Lagmannsretten dømte ham til 5,5 år i fengsel, men mannen har unndratt seg straff ved å flykte fra Norge, sier politiadvokat Nora Pedersen i Kripos til TV 2.

Ettersom han har både norsk og marrokansk statsborgerskap, blir det vanskelig for norske myndigheter å få han utlevert, sier Formo. 

– Vi har imidlertid et godt samarbeid med marokkansk politi, og vi undersøker nå mulighetene for å reise til Marokko for å gjennomføre etterforskningsskritt, sier Pedersen.

Kripos har tidligere koblet han som bakmann i et narkotikanettverk som har smuglet store mengder stoff inn i Norge. Nettverket ble rullet opp i Kripos' Hubris-operasjon. 

Ved hjelp av samarbeid med internasjonalt politi har en omfattende mengde bevismateriale, som stammer fra den krypterte chattetjenesten SkyECC, blitt brukt til å bygge opp tiltaler mot sentrale personer i nettverket.

I høst møtte sju personer i Oslo tingrett, tiltalt for å ha innført, oppbevart og solgt betydelige mengder narkotika. Formo har tidligere omtalt narko-saken som en av de største i norsk rettshistorie. Dommene i saken er ventet 17. april.

Les mer om rettssaken her.

03:52
NTB  & Emil Nordpoll
03:38
NTB  & Emil Nordpoll
03:09
NTB  & Emil Nordpoll
02:41
NTB  & Emil Nordpoll
01:38
NTB  & Emil Nordpoll
00:27
NTB  & Emil Nordpoll
I går 23:04
I går 22:58
NTB
I går 22:50
NTB

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?