TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

12. februar 07:32
For en knapp måned siden ble det fullstendig kaos da det kom store mengder snø på Østlandet. Nå er det duket for mer snø, men ikke av samme omfang. Utfordringer kan det likevel fort bli. Foto: Camille Borgen / NTB

Nytt snøvær gir utfordringer

I løpet av mandagen kommer det store mengder med snø på Østlandet. Det nærmeste døgnet kan det komme opp mot 20 centimeter.

Det er sendt ut gult farevarsel for snø i deler av Østlandet, Agder, Telemark og Vestfold, og det kan fort føre til en ny runde med kaotiske tilstander.

Allerede i løpet av natten har det begynt å snø, men det er først ved 7-tiden at det mer tette snøværet er meldt, og så skal det komme mer og mer i løpet av dagen.

– Jeg tror snøfallet får konsekvenser, siden det er såpass mange centimeter i løpet av ett døgn, sier meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt til Dagbladet. Han tror det er store sjanser for glatte veier, ikke minst på hovedfartsårer som E6 og E18.

Operasjonsleder Gisle Sveen ved Øst politidistrikt sier til Akershus Amtstidende at det foreløpig ser rolig ut mandag morgen, men ber bilister om å ta høyde for at brøytemannskaper er ute og jobber.

– Du må nok regne med å bruke litt lengre tid for å komme til jobben, sier han, men han vil foreløpig ikke oppfordre noen om å la bilen stå.

I Stor-Oslo er Ruter forberedt på at det kan bli utfordrende forhold, men sier at de er godt forberedt denne gangen.

– Vi håper at det skal gå best mulig. Vi følger med fra time til time. Alle operatører er i vintermodus. Men når det kommer såpass mye snø, kan det bli forsinkelser, sier pressekontakt Pernille Aga i Ruter til Aftenposten.

7 minutter siden
8 minutter siden
08:36
08:32
08:24
07:45

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?