TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

11. februar 22:30

USAs forsvarsminister innlagt på sykehus igjen

Foto: Kevin Dietsch / AFP

Den amerikanske forsvarsministeren Lloyd Austin er fraktet til sykehus med symptomer som antyder at han har akutte problemer med blæren, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det er Pentagon, USAs forsvarsdepartement, som selv går ut med nyheten.

Innleggelsen kommer etter at han før julen gjennomgikk en operasjon for prostatakreft, som han ikke gikk med ut offentlig eller varlset Det hvite hus og presidenten om. 

Det har Pentagon imidlertid ha gjort denne gangen, skriver de i en pressemelding.

De opplyser samtidig at Austin fortsetter i sin funksjon og med sine plikter som forsvarsminister, men at viseforsvarsminister Kathleen H. Hicks tar over ved behov.

Litt senere kom de med ny informasjon: Austin overlater pliktene sine til viseforsvarsminister Hicks mens han får behandling. 

USAs president Joe Biden fikk ikke vite om kreftinnleggelsene før 4. januar, og han fikk heller ikke vite om prostataoperasjonen før 9. januar. 

I sin første offentlige opptreden siden han kom tilbake på jobb sent i januar, erkjente Austin at han ikke håndterte situasjonen riktig.

– Jeg burde fortalt Biden og hans team om kreftdiagnosen, og jeg tar ansvar for det. Jeg har beklaget direkte til ham, sa han.

Han understreket samtidig at han ikke bevisst har forsøkt å holde informasjon fra Det hvite hus.

21:29
NTB
20:14
19:39
NTB  & Nora Johnsen
19:15
NTB  & Nora Johnsen
18:49

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?