TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

11. februar 22:13

Biden om Trumps Nato-uttalelser: – Rystende og farlig

Foto: Alex Wong / AFP

USAs president Joe Biden reagerer kraftig på Donald Trumps uttalelse om at USA ikke nødvendigvis vil forsvare ethvert Nato-land som blir angrepet.

– Donald Trumps innrømmelse av at han har planer om å gi Putin grønt lys for å utøve mer krig og vold, fortsette sitt brutale overgrep mot et fritt Ukraina og fortsette sin aggresjon mot innbyggerne i Polen og de baltiske statene, er både rystende og farlig, sier Biden.

Det var under et valgkampmøte Trump hevdet at han i sin tid som president ga beskjed til et stort Nato-land om at USA ikke kom til å beskytte det i et russisk angrep hvis de ikke investerte nok i forsvar.

– Jeg sa at alle må betale. De sa: «Vel, dersom vi ikke betaler, kommer dere fortsatt til å beskytte oss?». Jeg svarte: «Absolutt ikke». De kunne ikke tro det de hørte, sa Trump.

Trump sa at han heller ville oppfordre Russland «til å gjøre akkurat hva faen de ville». Han sa ikke hvilket Nato-land han siktet til.

Også Nato-sjef Jens Stoltenberg har kritisert Trump kraftig.

– Enhver antydning om at allierte ikke vil forsvare hverandre, undergraver vår alles sikkerhet, inkludert USA sin, sa Stoltenberg i en uttalelse søndag.

– Ethvert angrep på Nato kommer til å bli møtt med et samlet og kraftfullt svar, fortsatte han.

Natos artikkel 5 går ut på at et væpnet angrep mot et medlemsland skal regnes som et væpnet angrep mot hele alliansen.

Håkon Kvam Lyngstad skriver...
08:36

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?