TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

10. februar 08:18

NRK: Norsk verdensmester tatt i dopingprøve

Stian Angermund, norsk verdensmester i fjelløp, bekrefter overfor NRK at han er suspendert på grunn av en positiv dopingprøve.

Beskjeden fikk han på epost fra Frankrikes antidopingbyrå da han i oktober kom hjem fra sykehuset med kona og parets nyfødte sønn.

– De hadde funnet et forbudt stoff i min urinprøve. Det sto at jeg er suspendert fra alt. Jeg får ikke lov til å være i nærheten av et idrettsarrangement. Jeg kan ikke drive treningsveiledning, som jeg gjør ved siden av løpingen. Livet mitt falt fullstendig i grus, sier han til NRK.

Dopingsaken er ennå ikke avgjort. Angermund sier til NRK at han ikke forstår hvordan det forbudte stoffet chlortalidon kunne befinne seg i hans urinprøve. Det er et vanndrivende stoff. Det er ikke i seg selv prestasjonsfremmende, men står på forbundslista fordi det kan bidra til å skjule bruk av dopingmidler.

Han har i flere år tilhørt verdenseliten i fjelløping, og i juni i fjor ble han verdensmester for fjerde gang. Dopingprøven som viste seg å være positiv avga han etter en seier i et løp i Frankrike 31. august.

Angermund har engasjert advokat i forsøket på å renvaske seg.

03:59
NTB  & Ane Hem
02:43
NTB  & Ane Hem
02:43
NTB  & Ane Hem
01:14
NTB  & Ane Hem
01:07
NTB  & Ane Hem
00:53
NTB  & Ane Hem
00:46
00:43
NTB  & Ane Hem
00:24
NTB  & Ane Hem
00:23
NTB  & Ane Hem

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?