TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

7. februar 07:23

Schibsted trekker seg ut av Viaplay

Foto: Isac Skjevik Kvello / TV 2

Schibsted har besluttet å selge seg ut av Viaplay, skriver selskapet i en børsmelding.

– Etter en grundig evaluering av våre muligheter og gitt den kommende endringen i selskapsstrukturen vår, har vi besluttet å nedskalere og avslutte vår investering i Viaplay, sier avtroppende konsernsjef Kristin Skogen Lund.

Schibsted kjøpte åtte millioner B-aksjer i Viaplay i september, og fikk dermed en eierpost på 10,1 prosent i selskapet. Dette kostet Schibsted 380 millioner svenske kroner, eller 47,50 kroner per aksje.

Et par måneder senere la Viaplay frem en restruktureringsplan og utstedte fire milliarder nye B-aksjer til en pris på én svensk krone per aksje.

Onsdag ligger aksjekursen på en B-aksje på 1,63 svenske kroner. Det betyr at Schibsteds aksjepost nå er verdt 13 millioner svenske kroner.

Schibsted har hatt et år der de har spart inn store penger i nyhetsmedieavdelingen. Blant avisene som tilhører Schibsted, er blant annet Aftenposten, VG, E24, Stavanger Aftenblad, Aftonbladet og Svenska Dagbladet i Sverige.

I siste kvartal av 2023 fikk mediekonsernet et driftsresultat før skatt på 684 millioner kroner. Tallet er en økning på 5 prosent fra samme kvartal i fjor. Dette er litt bedre enn analytikernes forventninger, skriver E24.

21:57
18:35
Håkon Kvam Lyngstad  & Jørgen Bae Nesset
17:53
17:35

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?