TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

10. des. 2023 07:08
Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim, her fra FN-møte tidligere i høst.

Norge gir 1 milliard kroner på klimatoppmøtet i Dubai

Foto: REUTERS / EDUARDO MUNOZ

DUBAI (TV 2): FN og Norge skal samarbeide om å forbedre mat- og ernæringssikkerheten i en rekke land. I tillegg skal fiskeriforvaltningen styrkes, som svar på virkninger av klimaendringer. 

Norge gir 1 milliard kroner til Nansen-programmet mellom 2024 og 2028. Det er et annet Nansen-program enn det som gir støtte til Ukraina.

Siden 1975 har programmet samarbeidet med 58 land over hele Afrika, Asia og Sør-Amerika, og hjulpet dem med både fiskeriforskning og forvaltning. 

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) offentliggjorde den norske støtten sammen med FAO, FNs mat og jordbruks-organisasjon på COP28 i Dubai i morges.

– Et stort antall av verdens befolkning lever ved og utenfor havet. For at folk skal fortsette å gjøre det, må vi forvalte havmiljøet og livet bærekraftig, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim.

– Nansen-programmet spiller en nøkkelrolle ved å samle og dele havkunnskap. Denne innsatsen er avgjørende for å bekjempe klimaendringer og sikre matsikkerhet også for fremtidige generasjoner, fortsetter hun.

Programmet er et partnerskap mellom FAO, Det norske utviklingssamarbeidsorganet (Norad), Havforskningsinstituttet (IMR) i Norge, regionale fiskeriorganisasjoner og 32 partnerland i Afrika og Bengalbukta, helt tilbake til 1975.

Norge vil finansiere budsjettet på 1 milliard NOK (nesten 94 millioner amerikanske dollar) for den nye perioden.

21:44
NTB
19:29
NTB , Håland Solheim  & Nave
19:28
19:02
18:43
NTB

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?