TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

8. des. 2023 20:57

Frankrike: Flere tenåringer dømt for medvirkning i lærerdrap

Foto: Francois Mori / AP / NTB

Seks tenåringer er i en fransk ungdomsdomstol dømt for sine roller i forbindelse med drapet og halshuggingen av læreren Samuel Paty i 2020.

Domstolen fant fem av ungdommene skyldig i å ha vært på utkikk etter Paty og identifisert læreren for gjerningsmannen. De var 14 og 15 år gamle da Paty ble drept.

Den sjette ungdommen var 13 år gammel i 2020 og ble dømt for å ha gitt falsk forklaring i forbindelse med saken. 

Alle seks var elever ved Patys skole. I retten sa de at de ikke visste at læreren kom til å bli drept. Samtlige ble dømt til korte eller betingede fengselsstraffer.

Samuel Paty ble knivstukket og halshugget i nærheten av skolen han jobbet for i en forstad til Paris. Gjerningsmannen, en radikalisert 18-åring med tsjetsjensk opphav, ble skutt og drept av politiet kort tid etter.

Før drapet hadde Paty vist elevene tegninger fra satiremagasinet Charlie Hebdo av profeten Muhammed under en forelesning om ytringsfrihet. Opplysningene om dette ble spredt i sosiale medier.

Drapet ble av franske myndigheter beskrevet som en islamistisk terrorhandling og utløste både nasjonal og internasjonal fordømmelse.

En rettssak mot åtte voksne som også er tiltalt for å ha vært involvert i drapet, er berammet til slutten av 2024.

NTB  & Vilde Roald
NTB  & Vilde Roald
14 minutter siden
01:21
NTB  & Vilde Roald
00:32
NTB  & Vilde Roald
I går 21:35
I går 19:28
I går 18:51
I går 18:44
NTB , Bae Nesset  & Nave
I går 18:30

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?