TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

8. des. 2023 15:28

Ap ber om hastemøte med Tesla på Stortinget

Arbeiderpartiet ber Tesla Norge om et møte på Stortinget for å diskutere reglene i det norske arbeidslivet, organisasjonsfrihet og den nordiske modellen.

– Arbeiderpartiet vil ikke ha en amerikanisering av norsk arbeidsliv. Vi synes det er bra at amerikanske selskaper etablere seg i Norge, men vi forventer at de følger norske spilleregler og følger norsk lov, sier fagligpolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, Per Vidar Kjølmoen, i en pressemelding. 

Det var E24 som først meldte om saken.

Siden 27. oktober har medlemmer i det svenske forbundet IF Metall vært i streik ved Teslas verksteder i Sverige. Årsaken er at det amerikanske selskapet nekter å inngå en tariffavtale med forbundet.

Flere norske organisasjoner har uttrykt sin støtte til den svenske streiken, og Dagsavisen melder fredag at Fellesforbundet her i Norge truer med streik.

I møtet vil Ap blant annet avklare Teslas holdning til ansattes rett til organisering, den norske modellen og en rekke andre spørsmål.

I forrige uke uttalte Elon Musk at han er «uenig med ideen om fagforeninger» i et intervju med New York Times. Tesla Norge har så langt ikke uttalt seg om saken.

02:16
NTB  & Vilde Roald
02:16
NTB  & Vilde Roald
02:06
01:21
NTB  & Vilde Roald
00:32
NTB  & Vilde Roald
I går 21:35
I går 19:28
I går 18:51
I går 18:44
NTB , Bae Nesset  & Nave
I går 18:30

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?