TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

8. des. 2023 12:07

Flydroppsaken: Kan få tilgang til lydopptak

Gjenopptakelseskommisjonen har bedt om tilgang til lydopptak fra forklaringer om den såkalte flydroppsaken gitt av Eirik Jensen og Gjermund Cappelen.

Det opplyser Høyesterett i en pressemelding fredag ettermiddag.

Bakgrunnen er at Gjenopptakelseskommisjonen for tiden utreder gjenåpningsbegjæringer fra flere domfelte i den såkalte flydroppsaken.

Saken har sin bakgrunn i at tolv menn i 1993 ble dømt for innføring av 13 kilo amfetamin til Norge. Flere av de dømte hevdet at de ble utsatt for ulovlig politiprovokasjon og har derfor bedt om gjenopptakelse av saken.

Det har blitt hevdet at de taushetsbelagte lydopptakene – som stammer fra rettssaken mot Eirik Jensen – kan være frifinnende i saken.

Opptakene ble gjort i forbindelse med de delene av Jensen-saken som ble holdt for lukkede dører, og de er dermed taushetsbelagte. Advokat Jon Christian Elden har ifølge VG tidligere sagt at noe av det han hørte i retten vil kunne være frifinnende i flydroppsaken.

De dømte hevder Gjermund Cappelen skaffet dem narkotikaen og at det var en felle lagt av politiet, men de har ikke fått benytte opptakene i forbindelse med behandlingen i Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker

01:21
NTB  & Vilde Roald
00:32
NTB  & Vilde Roald
I går 21:35
I går 19:28
I går 18:51
I går 18:44
NTB , Bae Nesset  & Nave
I går 18:30
I går 17:54
I går 17:30
I går 17:30

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?