TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

2. des. 2023 21:01
Prime Minister Rishi Sunak arrives in Dubai to attend the Cop28 summit. Picture date: Friday December 1, 2023.

Tok hvert sitt privatfly til klimatoppmøte

Kong Charles, den britiske statsministeren Rishi Sunak og den britiske utenriksministeren David Cameron til hvert sitt privatfly til klimatoppmøtet Cop28 i Dubai. Det bekrefter Downing Street til avisa The Independent

De er ikke alene. Flere hundre delegater reiste til konferansen med privatfly. Tidsskriftet The Conversation har regnet ut karbonavtrykket til de privatflyglade klimatoppene her

Statsministerens kontor forsvarte at Sunak og Cameron skulle reise separat med at andre ministeret og representanter for myndighetene reiste med kommersielle flyselskaper. 

Statsministeren talsperson hevdet at det ikke var noe galt med å reise med flere fly siden myndighetene ikke er flymotstandere. De støtter løsninger der man finner med bærekraftig drivstoff. 

Opposisjonspartier og aktivister anklager Sunak for å være en klimahykler som setter et forferdelig dårlig eksempel, for ikke å snakke om at han kaster bort skattebetalernes penger. 

ANKOMMER: Kong Charles på klimakonferansen i Dubai. Han reiste dit med privatfly, og verken statsministeren eller utenriksministeren satt på. De dro med hvert sitt privatfly i stedet. . 
01:45
00:48
I går 23:53
I går 23:06
I går 22:56
NTB
I går 22:34
I går 22:18
I går 21:44
NTB

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?