TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

30. nov. 2023 15:14

Siktede i Porsgrunn-drapet blir avhørt i dag: – Ønsker å forklare seg

Foto: Martin Berg Isaksen / TV 2

Den 18 år gamle kvinnen som ble pågrepet og siktet for drap i Porsgrunn natt til mandag, sitter i avhør torsdag ettermiddag. Det bekrefter politiinspektør Odd Skei Kostveit til TV 2. 

– Hun sitter i avhørt nå, for første gang. Det vil fortsette i morgen. Det er først og fremst praktiske årsaker som gjør at vi starter avhørene i dag, og det er ingen tvil om at hun ønsker å forklare seg, sier Kostveit. 

Politiinspektøren kan foreløpig ikke si noe om hvordan kvinnen stiller seg til drapssiktelsen, eller hva hun har forklart seg om. Flere medier har rapportert at de ble funnet et balltre i leiligheten, uten at Kostveit foreløpig kan bekrefte dette. 

– Jeg kan ikke bekrefte noe der, men det vil trolig komme mer informasjon i morgen etter avhørene, sier Kostveit. 

Politiet har også mottatt en foreløpig obduksjonsrapport. Denne støtter opp under hva etterforskerne mener er hendelsesforløpet. 

– Det vi mener er det mest sannsynlige hendelsesforløpet støttes også av den foreløpige obduksjonsrapporten, samt skader og sport på stedet. Det er ingen overraskelser i den obduksjonsrapporten, sier Kostveit. 

Politiet har tidligere bekreftet at en 22 år gammel kvinne ble vitne til drapet fra utsiden av leiligheten. Hun skulle hente det 22 år gamle drapsofferet, og ble vitne til drapet gjennom vinduet. Vedkommende var i sjokk etter drapet, men vil bli avhørt fredag. 

Politiet jobber også med å planlegge ytterligere avhør, blant annet ansatte på Legevakten. Den drapssiktede og avdøde var begge på legevakten kun timer før drapet, grunnet en voldshendelse som involverte dem begge to. Politiet var i kontakt med siktede på legevakten, men besluttet at det ikke var nødvendig å følge opp saken ytterligere på daværende tidspunkt. 

Sør-Øst politidistrikt har nå informert Spesialenheten om denne hendelsen, og de vil vurdere om det skal startes etterforskning av politiet. Politiinspektør Odd Skei Kostveit har ikke mulighet til å kommentere dette, og henviser til påtaleleder Kjell Johan Abrahamsen. Påtalelederen kom med følgende uttalese torsdag: 

– I denne saken har vi funnet det riktig å informere Spesialenheten for politisaker som nå vurderer om det skal iverksettes etterforskning. Det er oss bekjent fortsatt ikke tatt noen avgjørelse. Evaluering/saksgjennomgang med fokus på læringspunkter vil naturlignok måtte ses i sammenheng med Spesialenhetens beslutning. Vi kan derfor fortsatt ikke si noe sikkert omkring dette.

13 minutter siden
06:53
06:35
NTB  & Nora Johnsen
05:57
NTB  & Ane Hem
05:23
NTB  & Ane Hem
05:23
NTB  & Ane Hem
03:42
NTB  & Ane Hem
03:42
03:00
NTB  & Ane Hem
02:26
NTB  & Ane Hem

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?