TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

28. nov. 2023 14:05
DØDE: Tvillingene Mina og Mille Hjalmarsen døde i Spydeberg natt til 8. januar i år, trolig av en overdose.

Mille og Mina (16) døde: Spesialenheten iverksetter etterforskning mot Øst politidistrikt 

Spesialenheten besluttet 30. oktober å starte undersøkelser av Øst politidistrikt etter TV 2s avsløringer om manglende mobilsporing av tvillingene Mina og Mille Hjalmarsen.

Tirsdag kommer det frem i en pressemelding at Spesialenheten vil iverksette etterforskning.

«Formålet med etterforskingen er å avklare spørsmålet om ansatte i politiet har foretatt en straffbar handling eller unnlatelse av sådan i tjenesten. Saken er nå overført til etterforskingsavdelingen», står det i pressemeldingen.

De to rømte fra barnevernsinstitusjonen Fossum ung fredag 6. januar. Behandlerne mente at det var fare for livet deres. De ba om sporing av telefonene, men fikk nei fra politiet.

– Jentene hadde blitt reddet om mobiltelefonene hadde blitt sporet, sa daglig leder Mona Spakmo i Fossumkollektivet.

Natt til 8. januar ble jentene funne døde i en leilighet i Spydeberg, trolig som følge av en overdose. En person er siktet for uaktsomt drap, men nekter straffskyld.

– På bakgrunn av medieoppslagene om Øst politidistrikts unnlatelse av å spore mobiltelefonene til Mina og Mille Hjalmarsen, har Spesialenheten besluttet å iverksette undersøkelser og vil innhente opplysninger fra politiet og pårørende. Deretter vil det bli vurdert om det er rimelig grunn til å iverksette etterforskning. Pårørende er varslet om dette via sin bistandsadvokat, skrev Spesialenheten da de besluttet å åpne undersøkelsene tilbake i oktober.

19:39
18:01
17:37
16:28

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?