Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
20. november 14:08
STENGER: Pusher Street i fristaden Christiania i København er kjent for åpenlys handel med cannabis. Politiet vil få slutt på handelen en gang for alle. Bildet er fra en lignende aksjon i 2018.

Stenger Pusher Street i København

Politiet i København varsler at de vil fjerne bodene i Pusher Street i fristaden Christiania i København onsdag.

Det vil medføre en midlertidig stenging av cannabis-salget, og flere lignende aksjoner er planlagt den kommende tiden. Politiets langsiktige plan er permanent nedstenging av virksomhetene.

– Med onsdagens stenging sender vi et første signal om at Pusher Street står overfor en betydelig endring. Klokken 15 fjerner vi bodene og vi blir værede i Pusher Street, så hasjsalget vil derfor være stengt resten av dagen. Samtidig vil vi være synlig tilstede andre steder, både i Christiania og i andre områder av byen, hvor hasjsalget kan tenkes å flytte til, så det er vi klare til å håndtere», sier visepolitiinspektør Simon Hansen fra Københavns politi i en pressemelding.

Bruk og besittelse av cannabis er ulovlig i Danmark, men det har blitt solgt mer eller mindre åpenlyst i Christiania i mer enn 50 år.

Det vil ikke være forbudt å oppholde seg i Pusher Street onsdag, men politiet skriver at besittelse og bruk av cannabis kan medføre at man blir arrestert.

7 minutter siden
11:33
11:11
10:35
09:53
09:01

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?