Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
20. november 11:32

Politiet: Terrorsiktet løslates – siktelsen opprettholdes

En mann i 30-årene som er siktet for medvirkning til terror i forbindelse med skytingen i Oslo 25. juni i fjor, løslates.

Det skriver Oslo-politiet i en pressemelding. Det presiseres at mistankegrunnlaget mot mannen er ikke svekket og siktelsen mot personen opprettholdes.

Mannen har ifølge politiet samtykket til innlevering av pass og meldeplikt til politiet to ganger i uken. 

Påtalemyndigheten mener det ikke foreligger samme bevisforspillelsesfare og mener derfor at grunnlaget for fengsling ikke er oppfylt.

To av de fem siktede i saken befinner seg i utlandet, blant annet Arfan Bhatti som er varetektsfengslet av Pakistanske myndigheter og begjært utlevert til Norge.

44 år gamle Zaniar Matapur er tiltalt for grov terror. Det var han som løsnet skuddene og drepte to personer og traff ytterligere ni andre. Han nekter straffskykd. Politiet skriver at Matapour vil bli fremstilt for varetektsfengsling helt frem til saken mot ham er rettskraftig avgjort.

I april i år ble en person i 40-årene, som også er siktet for medvirkning til terrorangrepet, løslatt fra varetekt og overført til soning av en annen dom.

11:33
11:11
10:35
09:53
09:01

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?