Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
20. november 10:52
Amalie Nygård Jakobsen

Eurovision-vinner etterlyst i Russland

Foto: Bernat Armangue/AP

Den ukrainske sangeren Susana Dzhamaladinova, kjent under artistnavnet Jamala, skal være oppført på en etterlyst-liste hos Russiske myndigheter. Det melder det uavhengige nettstedet Meduza.

Nettstedet viser til Mediazone, som har fått informasjon om at artisten er oppført på listen hos det russiske innenriksdepartementet.Hun skal ha vært etterlyst siden midten av oktober, anklaget for å ha spredt løgner om den russiske hæren. 

Tidligere i år uttalte artisten seg til The Guardian, om å frykten for sine samarbeidspartnere i et folk-musikkprosjekt.

– Musikere som spiller disse sangene er i Krim og enkelte har blitt ført bort av Russiske myndigheter for avhør, hevder hun, og fortsetter: 

– Jeg er redd for å ringe dem. Dette prosjektet bør være ren glede, og jeg kan ikke ringe fordi jeg frykter at det vil føre til at de blir arrestert. Det er min realitet.

Artisten vant Eurovision i 2016 med låten «1944». Hun la ikke da skjul på at låten også handler om den russiske annekteringa av Krim i 2014. Etter seieren mente russiske politikere at teksten brøt med sangkonkurransens regler om å ikke være politisk. Året etter ble den russiske deltakeren nektet innreise i Ukraina, og Russland svarte med å ikke sende finalen på TV.

6 minutter siden
11:33
11:11
10:35
09:53
09:01

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?