Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
20. november 10:34
I MØTE:  Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).

Savner avklaring fra Kjerkol om Helse Nord-kutt

Foto: Frode Sunde / TV 2

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) satt mandag formiddag i møte med alle lokallag i Nord-Norge, der hun vil bli stilt til veggs om prosessen knyttet til de foreslåtte kuttene i Helse Nord. 

– Vi vil gjerne ha svar på om helse- og omsorgsministeren mener at det er akseptabelt at Lofoten skal være uten døgnkontinuerlig akuttberedskap og fødetilbud, sa leder i Vestvågøy Ap, Elisabeth Holand til TV 2.

I lokallaget hennes truer flere med å melde seg ut av partiet denne uka, om ikke statsråden tar grep.

Etter møtet var ikke Holand videre beroliget, og trusselen fra lokallaget om å melde seg ut, står fast.

– Helseministeren kan velge å gi en avklaring her, men det har hun valgt å ikke gjøre, sier Holand.

Det var tirsdag forrige uke en arbeidsgruppe på oppdrag for Helse Nord la fram forslag om å gjøre Nordlandssykehuset i Lofoten om til et distriktsmedisinsk senter (DSM).  

Holand beskriver forslaget som uvirkerlig.

– Vi vet hvor avskjært fra resten av verden vi er når været er dårlig, som det ofte er. Derfor haster det å ta en avgjørelse om sykehuset i Lofoten, slik at Helse Nord kan jobbe med andre løsninger som ikke innebærer å fra ta oss akuttberedskapen, sier hun.

Endelig plan skal vedtas i Helse Nords styre først i slutten av april neste år, etter at alle høringsinnspill er vurdert. Deretter kommer dem på Kjerkols bord.

Tirsdag møter representanter fra lokallaget Kjerkols statssekretær Karl Kristian Bekeng i Oslo om saken.

– Kjerkol kommer nordover over nyttår. Inntil da får vi møte statssekretæren. Det er sterkt beklagelig at hun ikke kommer hit tidligere, sier Holand, som legger til at hun forstår at helseministeren har tett program.

11:33
11:11
10:35
09:53
09:01

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?