TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

24. sep. 2023 02:24
TALTE: Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) holdt lørdag Norges innlegg i FNs hovedforsamling. Sentralt sto fordømmelsen av Russlands invasjon av Ukraina.

Tvinnereim talte på FNs hovedforsamling 

NEW YORK (TV 2): Etter planen skulle statsminister Jonas Gahr Støre holde Norges innlegg under FNs hovedforsamling i New York. Grunnet forsinkelser i FN ble planen skjøvet på, og Støre måtte fly hjem torsdag før han rakk å tale. 

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim steppet inn for statsministeren lørdag. 

– Jeg er sikker på at statsministeren gjerne skulle holdt talen selv, men budskapet står seg. Vi fremførte norske posisjoner for et samlet FN, og det er det samme budskapet Norge formidler i alle fora, sier Tvinnereim til TV 2 etter hun var ferdig på talerstolen. 

Et av hovedbudskapene i talen var Norges fordømmelse av Russland og krigføringen i Ukraina under talen.  

– La meg forklare hvorfor. Russland er vår nabo. Landet er ansvarlig for et åpenbart brudd på FN-erklæringen. De har brutt grunnleggende prinsipper i folkeretten. Det har skapt en alvorlig, internasjonal krise, sa Tvinnereim i talen. 

Utviklingsministeren var også klar på at Norge trenger et sterkt internasjonalt samarbeid for å nå de globale utfordringene verden står overfor. 

– Norge skal gjøre sin del av jobben, men vi er helt avhengig av internasjonale samarbeid som fungerer, fortsetter Tvinnereim til TV 2. 

16:56
16:27
16:24

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?