Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
18. september 22:44

Tyson Fury ble far for sjuende gang

Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB

Boksestjernen Tyson Fury kunne mandag ønske sitt sjuende barn velkommen til verden.

– Hans brødre og søstre gleder seg til å møte ham og skape mye Fury-moro. Gutten vår er et fantastisk tillegg til familien, og vi har mye kjærlighet til ham. Det er vanvittig hvor raskt du kan elske noen, sier Fury og kona Paris til OK!.

Paret har vært git i 15 år og har fra før Venezuela (13), Prince John James (10), Prince «Tutty» (6), Valencia (5), Prince Adonis Amaziah Fury (4) og Athena (2).

Tungvektsbokseren Fury har vunnet 33 av sine 34 kamper som profesjonell og har holdt WBC-tittelen siden 2020. 

02:56
Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor dette sikh-tempelet i Surrey i provinsen British Columbia.

Trudeau: Canada delte informasjon om drap med India

Canada delte informasjon med India om at indiske agenter kan ha vært involvert i drapet på en sikh-leder i landet Canada, ifølge landets statsminister.

De to landene har for tiden et svært anstrengt forhold etter drapet på sikh-lederen og aktivisten Hardeep Singh Nijjar, som var canadisk statsborger. Blant annet har landene utvist hverandres diplomater.

– Canada har delt de troverdige beskyldningene som jeg snakket om mandag, med India. Det gjorde vi for mange uker siden, fortalte statsminister Justin Trudeau på en pressekonferanse fredag.

Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor sikh-tempelet i Surrey i provinsen British Columbia 18. juni i år. Han var en sterk tilhenger av et uavhengig sikh-land, omtalt som Khalistan, nordvest i India.

 Indiske myndigheter nekter for å ha noe med drapet å gjøre. (©NTB)

02:55

Stakk av fra politiet - kjørte av veien 

Klokken 01.37 startet Up forfølgelse av en bil da den ikke stoppet til kontroll i Lyngdal etter fartsmåling. 

Bilen kjørte så inn i en jordvoll, for så å lande på siden. Fører er bevisst og oppegående. 

– Mistenkte er kjent fra politiet tidligere. Fører har ikke gyldig førerkort. Blir kjørt til sykehus for undersøkelse, skriver politiet i Agder på X. 

01:45

Seks pågrepet i narkotikasak i Trondheim og Nordland

Onsdag ble seks personer pågrepet i Trøndelag og Nordland. Politiet tror de har befatning med narkotikasak som er under etterforskning.

Fem er siktet for oppbevaring av større mengder narkotika eller for å ha medvirket til dette, mens én er siktet for heleri av et større pengebeløp som ble funnet i forbindelse med ransaking i Nordland, skriver Adresseavisen.

To av mennene ble torsdag varetektsfengslet i fire uker i Trøndelag tingrett. I begge kjennelsene legger retten vekt på at det kan være snakk om et større kriminelt nettverk.

– Det er tale om en alvorlig siktelse hvor det er en stor krets av personer som antas å være involvert, og det beskrevne nettverket er sannsynligvis profesjonelt organisert, heter det i avgjørelsen.

Fredag ble to andre menn i samme sak varetektsfengslet. I tillegg er to personer løslatt.

– Vi er veldig fornøyde med å ha beslaglagt en større mengde narkotika som skulle selges på markedet, og vi er også godt fornøyd med å ha tatt beslag i penger som vi tror stammer fra narkotikavirksomhet, sier politiadvokat John R. Sødahl Furunes. (©NTB)

01:24

Røykutvikling på utested i Haugesund

Natt til lørdag klokken 01.04 fikk politiet i Sør-Vest melding om brann på et utested i Haugesund sentrum. 

Det var røyk i lokalet og gjester ble evakuert. 

– Brannvesenet har sjekket ut bygget. Varmegang i en høyttaler, ingen brann. Gjestene kan returnere, skriver politiet en oppdatering på X klokken 01.27.  

01:20

Eksplosjon ved bolig nær Stockholm

Politiet har rykket ut etter at en gjenstand eksploderte ved en bolig i Södertälje, et par mil fra Stockholm. Ingen ble skadd i hendelsen.

Meldingen om hendelsen kom klokka 23.44 fredag kveld. Ifølge politiet har «noe» eksplodert utendørs og ført til mindre skader på et hus.

Området var natt til lørdag avsperret mens bombe- og krimteknikere arbeidet på stedet. Politiet er i gang med en rundspørring for å sjekke om folk har sett eller hørt noe.

– I søket etter gjerningspersonen brukes politihelikopter og politihunder, skriver politiet.

Saken etterforskes som allmennfarlig skadeverk.

Ifølge Expressen rykket politiet natt til fredag ut til den samme adressen etter melding om en mistenkelig gjenstand. 

(©NTB)

01:10
UTTALER SEG: Fredag kveld uttalte Russell Brand seg i en video på sosiale medier etter voldtektsanklager. Arkivfoto. 

Russell Brand uttaler seg etter voldtektsanklagene

Fredag kveld publiserte den voldtektsanklagede komikeren, Russell Brand, en ny video på sosiale medier. 

– Hei der. Det har åpenbart vært en ekstraordinær og stressende uke, og jeg takker dere for støtten, åpner ham. 

TV-personligheten er anklaget for seksuelle overgrep mot fire kvinner mellom 2006 og 2013. I tillegg anklages han for voldelig oppførsel.

Brand har benektet at det er hold i anklagene. 

I den nye videoen snakker også Brand om sin skepsis til hvordan saken er håndtert av mediene, og takker sine følgere for at de «stiller spørsmål» rundt dette. 

Han kommenterer ikke anklagene direkte i videoen. 

I går 23:41
STREIKER: Streikende bilarbeidere i Detroit tidligere denne måneden.

Biden skal treffe streikende arbeidere i bilindustrien

Foto: Paul Sancya / AP / NTB

President Joe Biden skal besøke streikende arbeidere i bilindustrien tirsdag. Det er dagen før tidligere president Donald Trump er ventet å gjøre det samme.


Besøket finner sted i Michigan, opplyser Biden på X fredag.

Tidligere samme dag ble det kjent at streiken blant amerikanske bilarbeidere utvides til 38 fabrikker tilhørende GM og Stellantis i 20 delstater. Beslutningen ble tatt av fagforbundet UAW.

Arbeidere ved tre bilfabrikker i USA gikk fredag i forrige uke ut i streik etter at UAW ikke oppnådde enighet om en ny tariffavtale. Arbeiderne krever høyere lønn, kortere arbeidsuke og andre innrømmelser fra eierne.

Ifølge flere medier kommer tidligere president Donald Trump til å droppe også den andre debatten mellom de republikanske presidentkandidatene kommende onsdag. Ifølge New York Times planlegger han isteden en tale til fagforeningsmedlemmer i Detroit i beste sendetid. (©NTB)

I går 23:16

Opptøyer i belgisk fengsel

Det brøt ut bråk i Turnhout-fengselet i Antwerpen i Belgia ved 21-tiden fredag kveld.

75 fanger nekter å returnere til cellene sine, melder belgiske Het Nieuwsblad. De skal ha startet en mindre brann og gjort annet hærverk, ifølge avisen.

Politiet har rykket ut.

– Rundt klokken 22 var vi opptatt med å samle nok folk til å gå inn i fengselet og gjenopprette orden, sier en talsperson for det lokale politiet.

I går 23:04
Abort har tradisjonelt vært forbudt i alle land i Latin-Amerika, der den katolske kirken dominerer. I Brasil er det kun tillatt med abort i tilfeller av voldtekt, åpenbar risiko for morens helse eller når fosteret ikke har en fungerende hjerne. Illustrasjonsfoto: Marianne Løvland / NTB

Brasils høyesterett åpner for abortavstemning

Brasils høyesterett har åpnet en sesjon som vil avgjøre om abort fram til 12. svangerskapsuke bør tillates i hele landet.

I dag er det kun tillatt med abort i Brasil i tilfeller av voldtekt, åpenbar risiko for morens helse eller når fosteret ikke har en fungerende hjerne.

Høyesterettsdommer Rosa Weber presenterte saken i en nettsesjon fredag, der hun stemte for forslaget. Hun skal gå av med pensjon i oktober etter at hun fyller 75 år, aldersgrensen for rettens medlemmer.

Ytterligere ti dommere skal stemme over saken, men det er ikke fastsatt en dato for når aborthøringen vil fortsette.

Weber sa i sin avgjørelse at dagens abortsystem i Brasil ikke tar stilling til at kvinners rettigheter skal ha lik beskyttelse som formynderskapet av fosteret.

– Å kriminalisere det å frivillig avbryte et svangerskap, uten begrensninger, rammer kjernen av kvinners rettigheter til frihet, selvbestemmelse, intimitet, reproduktiv frihet og deres verdighet, sa hun.

Den brasilianske regjeringen anslo i 2018 at det er rundt 1 million ulovlige aborter i Brasil hvert år, der utrygge abortprosedyrer forårsaker over 250.000 sykehusinnleggelser og 200 dødsfall.

Abort har tradisjonelt vært forbudt i alle land i Latin-Amerika, der den katolske kirken dominerer.

(©NTB)

I går 23:04

Mann i 20-årene siktet for å ha forsøkt å krysse grensa til Russland

En mann i 20-årene ble fredag kveld pågrepet i Grense Jakobselv fordi han forsøkte å krysse grensa fra Norge til Russland.

– En mann i 20-årene ble i kveld pågrepet i Grense Jakobselv, siktet for forsøk på å krysse grensen fra Norge til Russland, skriver politiet i Finnmark på Twitter.

(©NTB)

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?