Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
18. september 13:44
FORVIRRING: Det har lenge versert rykter om Vladimir Putins nære allierte Ramzan Kadyrov. 

«Putins blodhund»: Kreml kommenterer ryktene

Foto: TATIANA BARYBINA/NTB. 

Ryktene om den dårlige helsetilstanden til den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov (46), ofte omtalt som «Putins blodhund» fortsetter å svirre. 

Mandag kommenterer Kremls talsmann Dmitrij Peskov ryktene, og hevder at russiske myndigheter ikke sitter på noe informasjon rundt Kadyrovs helsetilstand. 

– Du vet, vi har ingen informasjon om denne saken. Presidentadministrasjonen kan uansett sjeldent gi ut «helseattester», så vi har ingenting å fortelle deg her, svarte Peskov på spørsmål fra journalister, ifølge nyhetsbyrået Reuters. 

Ukrainsk etterretning har hevdet at Kadyrov er i koma, men den tsjetsjenske lederen skal selv ha gått ut mot ryktene i et innlegg på meldingstjenesten Telegram lørdag. 

Inna Sangadzhieva i Den norske Helsingforskomité, uttalte til NTB søndag at hun mener Kreml har god grunn til å være bekymret over ryktene. 

– Det russiske regimet ønsker ikke å vise noen svakheter rundt egne uniformerte tropper, som Ramzan Kadyrov har vært en viktig del av, sa Sangadzhieva til nyhetsbyrået.

13 minutter siden

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?