Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
18. september 08:17
Illustrasjonsfoto. 

Forbrukerrådet: Strømsalgselskaper tar ulovlig høye fakturagebyrer

Foto: Geir Johnny Huneide / TV 2

Noen strømselskaper tar opptil 74 kroner for å sende ut papirfakturaer. Forbrukerrådet mener dette er ulovlig mye og krever at selskapene refunderer kundene, skriver de i en pressemelding.

­– Strømsalgselskaper tjener gode penger på høye og ulovlige gebyrer. Kunder som har betalt for mye, bør selvfølgelig få disse pengene tilbake, sier forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket.

– Fakturering skal ikke være en melkeku for selskapene. Dette straffer da også spesielt eldre og sårbare grupper som opplever at det er vanskelig å ta i bruk digitale tjenester.

En undersøkelse fra Norges Bank viser at gjennomsnittskostnaden for å utstede en papirfaktura i 2020 var rundt seks kroner.

En undersøkelse Forbrukerrådet har gjort, viser at Polarkraft er dyrest med 74 kroner i gebyr, etterfulgt av Follo Energi, Fortum, GNP, Hurum Kraft, Kraftriket og Smart Energi med 69 kroner. Selskaper som Fjordkraft, Gudbrandsdal Energi, Trøndelag kraft og Å strøm tar alle tar 49 kroner for papirfaktura.

Forbrukerrådet mener de høye gebyrene på papirfaktura spesielt straffer eldre og sårbare grupper som synes det er vanskelig å ta i bruk digitale tjenester.

Forbrukerrådet ber nå Forbrukertilsynet føre tilsyn med bruken av fakturagebyrer i strømmarkedet.(NTB)

10 minutter siden

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?