Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
1. august 11:43

Sverige skjerper grensekontrollen

Sveriges statsminister Ulf Kristersson og justisminister Gunnar Strömmer holder tirsdag pressekonferanse om koranbrenningene og om sikkerhetssituasjonen i landet.

– Vi er i daglig kontakt med sikkerhets- og etterretningstjenestene for tiden. Så alvorlig mener vi at situasjonen er, sier Kristersson.

Sverige skjerper nå grensekontrollen, etter en økning i trusselbildet.

– Vi har en eskalert trusselsituasjon i Sverige. Sverige har gått fra å være et legitimt til et prioritert mål for terror etter koranbrenningene, sier Strömmer.

Dette må gjenspeiles i Regjeringens instruksjoner til politimyndighetene, mener justisministeren.

– Det er egentlig to deler: En strengere grensekontroll siden mai og en ny lov som trer i kraft i dag, som gir politiet økt handlingsrom for å blant annet gjennomføre indre kontroller ved grenseområdene. Det innebærer at de kan gjennomføre kroppsvisitasjoner og søke igjennom kjøretøy, og å utvide kameraovervåkningen, forteller Strömmer.

Statsminister Kristersson forteller også at Sverige har vært i kontakt med mange muslimske land i kjølvannet av koranbrenningene.

– Vi har kommet med det viktige budskapet til dem om at vi står opp for svensk ytringsfrihet. Vi forventer at de respekterer det, sier Kristersson.

Kristersson sier også at myndighetene nå ser på om det kan gjøres endringer i kravene for å få tillatelse til offentlige samlinger, og at man det ikke ser det som aktuelt å justere loven om ytringsfrihet.

Salwan Momika og Salwan Najem, som har gjennomført tre koranaksjoner den siste tiden, har ifølge SVT trukket tilbake de tre søknadene de hadde inne om nye aksjoner hos politiet i Stockholm.

21:58
NTB  & Ane Hem
21:01
20:49
NTB  & Ane Hem
19:59
NTB  & Ane Hem
19:20
18:29
NTB  & Teba Algabiri
18:22
NTB , Ane  & Bendik
18:22

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?