Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
24. juli 08:05
OSLO: Bjørnar Moxnes holdt pressekonferanse om solbrillene han stjal på Oslo lufthavn.

Bjørnar Moxnes går av som leder i Rødt

Foto: Ole Thomas Halvorsen / TV 2

Det skriver han selv på Facebook.

– Det har vært en utrolig fin reise gjennom 11 år, skriver han. 

Han skriver videre at han igjen vil beklage for at han stjal et par med solbriller på Oslo Lufthavn Gardermoen, tidligere i sommer. 

Den 16. juni ble den nå tidligere partilederen tatt for butikktyveri på flyplassen. Han tok med seg et par med Hugo Boss solbriller til en verdi av 1199 kroner. Han forklarte først at tyveriet skylder glemskhet, men politiet mener Moxnes stjal brillene med vilje.  

Han har siden lagt seg flat for hvordan han håndterte saken i ettertid. 

– Jeg gjorde en stor feil, og jeg gjorde det mye verre med måten jeg håndterte det videre. Det er jeg skikkelig lei meg for, og det vil jeg si unnskyld for, skriver Moxnes på Facebook. 

Videre skriver han at han mener at politikerne må kunne stilles til ansvar for det de gjør feil, men samtidig mener han det er viktig at det er rom for å gjøre feil. Han opplyser at det er to grunner til hvorfor han velger å trekke seg som leder for Rødt. 

– Det er jeg som har ansvaret for at jeg tok solbrillene, ingen andre. Men denne sommeren er mine nærmeste fritt vilt i sosiale medier og i det offentlige rom. Sånt gjør inntrykk, skriver han. 

Den andre grunnene til at han trekker seg opplyser han er av hensyn til partiet. 

– Vi står foran en valgkamp der Rødt stiller rekordmange lister, og der vi skal kjempe med nebb og klør for å holde høyresida unna makt i Kommune-Norge. Da må partiet ha fullt fokus på politikken. 

04:26
04:14
04:09
NTB  & Dea Hovet
04:03
NTB  & Dea Hovet
03:46
NTB  & Dea Hovet
03:37
03:02
NTB  & Dea Hovet
02:37
01:27
01:23
NTB  & Dea Hovet

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?