TV 2 Play
Min konto

Siste nytt

27. juni 2023 15:58
Kahni Ismail  & Une Solheim
Kunnskapsminister Tonje Brenna.

Tonje Brenna: – Jeg har gjort feil

Foto: Jonas Been Henriksen / TV 2

– Jeg har gjort feil ved håndteringen av spørsmål om min habilitet. Det er alvorlig, og det beklager jeg. Jeg har et ønske om å være åpen og ærlig om denne saken og å rydde opp på best mulig måte, skriver Tonje Brenna i et brev til kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Videre forklarer hun at hun er inhabil overfor tre av styremedlemmene i Utøya AS fordi de er nære venner.

– Jeg er også god venn med Frode Elgesem. Jeg har kommet til at jeg er inhabil også i saker som berører ham. Det betyr at jeg ikke skal delta i saksforberedelse eller ta avgjørelser i saker som kan innebære særlig fordel, tap eller ulempe for ham, sier Brenna og legger til:


– Fordi jeg ikke vurderte min habilitet overfor disse personene på en god nok måte på et tidligere tidspunkt, har jeg tatt avgjørelser som jeg ikke skulle vært involvert i. Dette beklager jeg.

Tirsdag har kunnskapsminister Tonje Brenna sendt sitt svar til kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget etter at hun i forrige uke innrømmet at hun hadde brutt habilitetsreglene.

Hun fortalte i VG for en uke siden at hun hadde brutt habilitetsreglene når hun utnevnte Frode Elgesem til styremedlem i Wergelandsenteret. I tillegg har hun bevilget penger til det samme senteret som gir penger videre til Utøya AS.

 Leder av kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Peter Frølich (H), skriver i en SMS til TV 2 at de skal gå grundig gjennom svaret.

– Kontrollkomiteen har akkurat mottatt et omfattende svar fra Brenna. Vi vil nå gå grundig gjennom alt.

Han bekrefter samtidig at det nå er kalt inn til et nytt møte i komiteen torsdag klokken 14.

5 minutter siden
NTB  & Emil Nordpoll
05:31
NTB  & Emil Nordpoll
05:16
NTB  & Emil Nordpoll
03:17
NTB  & Emil Nordpoll
02:12
NTB  & Emil Nordpoll
I går 22:55
I går 21:35

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?