Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
10. juni 16:28

Coop hasteinnkaller næringsministeren i Freia-saken

Foto:  Christian Roth Christensen / TV 2.

Det stormet rundt sjokolade-produsenten Freia de siste dagene, og lørdag har en rekke bedrifter valgt å si fra seg fra samarbeidet, etter det ble kjent at eierne Mondelez fortsatt har virksomhet i Russland. 

En av bedriftene som sitter på gjerdet, er Coop Norge, som nå har bedt om et hastemøte med næringsminister Jan Christian Vestre og regjeringen for videre avklaringer i saken. 

– Vi har behov for råd og avklaringer på hvordan norske myndigheter ønsker at vi og norske forbrukere skal forholde oss til selskaper som er svartelistet av Ukraina. Vi ønsker råd og avklaringer der regjeringen er tydelige på om de stiller seg bak denne svartelisten, sier Coop Norge i en pressemelding. 

Selskapet er tydelige på at de ikke ønsker å støtte Russlands angrepskrig, verken direkte eller indirekte. 

– Dersom denne spesifikke saken hadde vært en enkel avveiing, så hadde vi allerede utestengt Mondelez. I dette tilfellet vet vi at en utestengelse fra dagligvare- og kioskmarkedet vil ramme mange norske arbeidsplasser og norske forbrukere gjennom at mange varer blir borte fra butikker i det som kan være en lengre periode, sier Coop Norge videre. 

Ønsket fra Coop Norge er å få til et møte med næringsministeren - helst i løpet av neste veke. 

– En slik avklaring er viktig for likebehandling dersom det skulle dukke opp andre selskaper som leverer til det norske markedet, og har bindinger til Russland, sier de. 

Les mer om saken her

21:13
20:51
19:08

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?