Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
10. juni 16:08

Gressbrann på Bømlo sprer seg 

Foto: Jostein Viestad / TV 2

Nødetatene rykker lørdag ettermiddag ut til melding om gress/lyng-brann på Bømlo og brannvesenet jobber med å få kontroll. 

– Kraftig røykutvikling og fare for spredning, skriver Sør-Vest politidistrikt på Twitter. 

Vaktleder i 110-sentralen, Tor Kåre Steinskog, bekrefter til TV 2 at det nå pågår befaring av flere mannskaper i området for å finne ut av hvor stor brannen er, og hvordan den best kan bekjempes. 

– Det er en brann som er synlig på avstand, men det er vanskelig å få oversikt, sier Steinskog, som legger til at den vises godt. 

Vaktlederen kan ikke utelukke at det kan føre til fare for bebyggelse i nærheten, mye grunnet været i området. 

– Det blåser godt. Brann i vegetasjon i kombinasjon med vind er komplisert, spesielt når det er så tørt som det er, sier Steinskog. 

110-sentralen skal ha fått inn flere meldinger fra mange ulike steder i nærheten av brannen, bekrefter vaktlederen, og nevner telefoner fra både Bømlo og Stord. 

Brannvesenet har iverksatt slukking og har mange ressurser tilgjengelig

– Det brenner på begge sider av Agavegen, og det er kupert terreng som gjør det vanskelig å komme til og få folk frem, sier Steinskog i en oppdatering klokken 17.20. 

Mannskaper fra Bremnes, Stord og Mosterhamn bistår i slukkingsarbeidet og brannvesenet har satt i bruk droner, samt står et skogbrannhelikopter klar til å hjelpe ytterligere. 

Et bygg skal enn så lenge ha blitt sikret, som følge av brannen. 

– Det har ikke vært i direkte fare, men det er sendt opp mannskap for å sikre dersom brannen skulle spre seg, sier vaktlederen, men kan ikke si nøyaktig hvilket bygg det skal være snakk om. 

Saken oppdateres.

Foto: Bjørn Asle Teige
14 minutter siden
14:24
13:44

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?