Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
9. juni 21:11
FERDIG: Boris Johnson takker for seg som parlamentsmedlem etter å ha mottatt «partygate»-rapporten.  

Boris Johnson trekker seg: – Blir tvunget ut

Tidligere statsminister i Storbritannia, Boris Johnson, trekker seg som parlamentsmedlem i landet - med umiddelbar virkning. 

Det melder flere medier fredag kveld, blant andre Reuters, BBC og Sky News, som skriver at beslutningen ble tatt etter at Johnson mottok «partygate»-rapporten. 

– Det er veldig trist å forlate parlamentet - i det minste for denne gang, sier Johnson.

– Jeg blir tvunget ut av en liten håndfull med mennesker, uten bevis som støtter påstandene deres, og til og med uten godkjenning fra konservative partimedlemmer, ei heller fra den brede velgerskaren, legger han til. 

Johnsons umiddelbare fratredelse utløser et nyvalg for plassen som parlamentsmedlem i valgkretsen Uxbridge and South Ruislip.

Bakgrunnen for at Johnson trekker seg skal være de mange skandalene under korona-pandemien, hvor han blant annet er anklaget for å ha brutt regjeringens egne regler og restriksjoner under de mange nedstengningene. 

Johnson er også anklaget for å ha løyet til underhuset etter de påståtte bruddene. 

Kritikken rundt de mange festene i statsministerboligen i Downing Street under pandemien, ofte omtalt som «partygate», førte til at mange politikere forlot regjeringen og andre stillinger, etter manglende tillitt til Johnson - som da var statsminister. 

– Hele denne greia er rent vås fra start til slutt, sa Johnson i en kommentar til Sky News i slutten av mai. 

Johnson trakk seg som statsminister 7. juli 2022, etter å ha hatt stillingen i nesten tre år, men var tydelig på at det ikke var av eget ønske. 

13 minutter siden
NTB
14 minutter siden
Truls Blystad  & Elisabeth Andersen
10:41
NTB
10:29
NTB  & Anna Tørmoen
10:13
NTB  & Nora Johnsen
10:05
NTB  & Anna Tørmoen
09:41
NTB  & Anna Tørmoen

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?