Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
9. juni 17:42
FIKK SELSKAP: Flere russiske fly fikk torsdag og fredag selskap etter at de nærmet seg Natos luftrom flere steder. 

Avdekket flere russiske fly nærme Natos luftrom 

Den britiske luftforsvaret «Royal Air Force Typhoon» (RAF) rykket to ganger ut på 24 timer, etter meldinger om at flere russiske fly skal ha fløyet nærme Natos luftrom, samt i nærheten av både svensk og finsk luftrom.

Det melder britiske myndigheter i en pressemelding fredag, og skriver at avskjæringene skal ha funnet sted en gang torsdag kveld og enda en gang fredag morgen. 

– De russiske flyene overholdt ikke internasjonale normer fordi de unnlot å kommunisere med relevante flyveinformasjonsregioner (FIR), men de holdt seg i internasjonalt luftrom og fløy på en profesjonell måte, skriver britene. 

De russiske flyene fikk selskap av finske F-18 fra luftforsvaret, og senere jagerfly fra de svenske luftforsvaret, samt portugisiske og rumenske F-16 basert i Litauen. 

– Disse avskjæringene er en sterk påminnelse om at RAF alltid er klar til å forsvare luftrommet vårt og våre allierte, mens den koordinerte aksjonen fra flere luftstyrker viser en klar demonstrasjon av verdien av våre internasjonale allianser, sier forsvarsminister Ben Wallace. 

06:10
05:14
05:12
04:01
03:14
02:37
02:12

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?