Siste nytt

TV 2 Play
Min konto
VANT: Alessandra vant norske Melodi Grand Prix i 2022.

Stor regelendring for MGP

Foto: Rodrigo Freitas/NTB

MGP åpner for at sanger gitt ut etter 1. september kan melde seg på sangkonkurransen året etter, melder NRK i en pressemelding i forbindelse med at påmelding til MGP 2024 har åpnet. 

– Hensikten er ett større mulighetsvindu for flere gode låter og artister til MGP. Potensielt vil det også skape økt engasjement for ny norsk musikk og for MGP før sesongen sparkes i gang, skriver NRK. 

– Regelendringen gjør at MGP-redaksjonen og eventuelle deltagere kan ha dialog om materiale som allerede er sluppet til publikum. Publikum og medier kan allerede i september begynne å spekulere i om eventuelle låter fra høstens utgivelser blir å se og høre i MGP.

Hvilke artister og låter som deltar i MGP vil derimot ikke offentliggjøres før i januar.

Grunnleggeren av Eurovision Norway, Martin Phillip Fjellanger, sier til TV 2 at han synes regelreguleringen høres veldig spennende ut.

– Den vil kunne åpne for at enda flere gode låter kan være med, også låter som ikke er tiltenkt MGP. Denne ordningen blir praktisert i flere Eurovision-land også, sier Fjellanger.

Selv har han erfart at noen kommer med innvendinger om at konkurransen kan bli urettferdig, siden enkelte av låtene allerede er lansert, og dermed har fått lengre tid til å bli varm hos publikum.

– Jeg tror en kan løse dette enkelt med å ha en felles låtlansering for både nye og allerede utgitte låter ekstra tidlig i sesongen, i god tid før første semifinale, sier han til TV 2. 

00:03
I går 23:33
NTB  & Johannes Steen
I går 22:30
I går 22:07
I går 21:53
I går 21:39
NTB  & Johannes Steen
I går 20:46
I går 20:29
I går 20:21
I går 19:39
NTB  & Ane Hem

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?